Разоран земљотрес у Мароку, погинуло 820 људи, повређено скоро 700 (ВИДЕО)

Земљотрес се догодио у планинском ланцу Високи Атлас у Мароку нешто после 23 сата по локалном времену, на релативно малој дубини од 18,5 километара, са епицентром 72 километра југозападно од Маракеша

Број погинулих у земљотресу магнитуде 6,8 који је синоћ погодио Мароко порастао је на 820, док је повређено скоро 700 људи, саопштиле су локалне власти, а преноси "Арабија".

Министарство унутрашњих послова Марока саопштило је претходно да је најмање 296 људи погинуло у провинцијама у близини епицентра земљотреса.

Саопштено је да највише штете и погинулих у тешко доступним планинским областима, а да су најмање 153 особе повређене и транспортоване у болнице на лечење.

Земљотрес се догодио у планинском ланцу Високи Атлас у Мароку нешто после 23 сата по локалном времену, на релативно малој дубини од 18,5 километара, са епицентром 72 километра југозападно од Маракеша.

Амерички геолошки завод саопштио је да је земљотрес био прелиминарне јачине 6,8 степени Рихтерове скале, уз подрхтавање које је трајало неколико секунди.

Како се наводи, дошло је и до накнадног потреса јачине 4,9 степени Рихтерове скале који се догодио 19 минута касније.