Стефан Миленковић свирао у Београду на највреднијем гудачком инструменту

Виолина је украшена са скоро 300 брилијантно резаних дијаманата, рубина и сафира, који су положени у основу инструмента од 18-каратног злата

Српски виолиниста Стефан Миленковић одржао је концерт на највреднијем гудачком инструменту у свету. У организацији фондације "Новак Ђоковић", ексклузивно представљање "виолине од осмијума", највредније нове виолине на свету, одржана је у здању "Геозавода" у Београду.

На концерту су се могли чути "Рецитативо и Скерцо" Фрица Крајслера и "Мелодија" Петра Иљича Чајковског. Изведен је Телеменов "Концерт у д-дуру за четири виолине", уз виолинисте Андријану Дурмишевић, Оливеру Митровић, Лану Зорјан и Софију Главичић, док су Вивалдијев "Концерт за четири виолине у б-молу" одсвирали Теофил Миленковић, Оливера Митровић, Лана Зорјан, Стефан Миленковић и Софија Главичић.

Миленковић је пре концерта рекао новинарима да је узбудљиво свирати на новој виолини, која је "уметнички експеримент који обједињује неколико великих, дивних и важних заната - градитељство виолина и јувелирство".

Опширније прочитајте овде.