Руски снајперски тим у акцији: Потискују украјинске војнике на удаљености већој од 1.000 метара

Снајпериста и његов помоћник бирају удобан положај и припремају се за напад. Помоћник, након што узме у обзир и упореди све факторе који утичу на гађање, као што су правац ветра, удаљеност до мете и друго – даје ознаку циља, а снајпериста отвара ватру према инструкцији

Снајперски парови руских десантних снага свакодневно ликвидирају непријатељске војнике који у мањим групама покушавају да се приближе руским положајима код Бахмута (Артјомовск), наводи руско Министарство одбране и дели снимак на коме се види снајперски пар извиђачке јединице Ваздушно-десантних снага у акцији у зони СВО.

Снајпериста и посматрач бирају удобан положај и припремају се за напад. Посматрач, након што узме у обзир и упореди све факторе који утичу на гађање из снајпера, као што су правац ветра, удаљеност до мете и друго – даје ознаку циља, а снајпериста отвара ватру према инструкцији.

На снимку који дели руско Министарство одбране првим хицом, са удаљености веће од 1.000 метара, снајпериста ликвидира непријатеља.

Снајперски пар одмах након напада брзо мења позицију и тек онда наставља са акцијом нападом.

Снајперисти из извиђачких јединица руских падобранаца од првог дана учествују у Специјалној војној операцији у оквиру које су ликвидирали неколико десетина украјинских националиста, додају из Министарства.