(ВИДЕО) МО РФ објавило нови снимак рада извиђачких и артиљеријских јединица руске војске

Након што извиђачке јединице изађу на терен, информације о положају непријатељских јединица се шаљу артиљеријским јединицама, које у било које време и по било каквим временским условима, имају задатак да погоде све задате циљеве, објашњавају из Министарства одбране Русије

Министарство одбране Руске Федерације објавило је нови снимак рада руских јединица у зони Специјалне војне операције.

На снимку се прво види како се извиђачке јединице припремају за излазак на терен: војници се наоружавају, и бешумно крећу како не би били опажени. 

Командант извиђачке групе армије "Запад" усмерава напад на место на којем се привремено, у том тренутку, налазе јединице Оружаних снага Украјине. 

У акцију затим креће хаубица Д-20 - испаљују се гранате калибра 152 милиметра, којих за минут бива испаљено и до пет. Домет ове муниције може бити и преко 17 километара.

Артиљеријским радом уништавају се минобацачке јединице, вишецевни ракетни бацачи и други циљеви, а води се и противбатеријска борба. И све то на основу података који се добијају од извиђачких јединица. 

Након извршења постављеног задатка, при повлачењу са положаја, група војника која се налазила на зачељу приметила је противничке јединице и отворила ватру. На крају, сви циљеви су постигнути, а јединица се без губитака вратила у базу.