Путин позвао Русе да гласају на председничким изборима: Неопходно је да потврдимо наше јединство

Резултати избора ће директно утицати на развој земље у наредним годинама. Само ви, руски грађани, можете да одлучујете о будућности отаџбине, а као што је наведено у Уставу, једини извор моћи у земљи је народ, поручио је руски председник

Неопходно је да потврдимо наше јединство и одлучност да заједно идемо напред. Сваки ваш глас је вредан и значајан, зато вас позивам да искористите своје право гласа у наредна три дана, поручио је руски председник Владимир Путин у видео-поруци грађанима Русије уочи председничких избора у тој земљи.

"Драги пријатељи! Сви ми, мултинационални народ Русије, смо једна велика породица. Бринемо о нашој родној земљи, желимо да она буде просперитетна, јака, слободна и просперитетна, тако да ниво и квалитет живот се поправи, тако ће и бити. Урадићемо све како желимо. Зато вас молим да изађете на изборе и изразите свој грађански и патриотски став, гласате за свог изабраног кандидата, за успешну будућност наше вољене Русије", казао је Путин.

Председник Путин подсетио је да ће гласање почети 15. марта и да ће трајати три дана и истакао да се председнички избори у Русији одржавају осми пут и да то "показује неприкосновеност једног од основних принципа демократске државе".

Предстојеће изборе председник је назвао важним, изузетно одговорним догађајем. 

"Њихови резултати ће директно утицати на развој земље у наредним годинама. Само ви, руски грађани, можете да одлучујете о будућности отаџбине. Као што је наведено у уставу, једини извор моћи у земљи је народ.

Према Путиновим речима, данас је учешће грађана земље на изборима "манифестација патриотских осећања". 

"То добро разумеју становници Донбаса и Новоросије, који су, у најтежим условима, на референдумима гласали за јединство са Русијом и који ће такође изабрати ових дана. Гласаће и учесници Специјалне операције. Они су пример свим Русима", истакао је Путин.

Опширније прочитајте овде.