Руске снаге настављају са евакуацијом, поправљен део бране

Градом патролира одред руског Министарства за ванредне ситуације који тражи жртве и изводи их из поплављеног подручја чамцем

Део бране на реци Урал у Орску који је пробила вода је потпуно обновљен и вода не отиче у насељене делове града, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације (МЧС). 

За извлачење воде из поплављених подручја користе се моторне пумпе, специјална опрема и комплекс пумпе и црева "шквал" капацитета 350 литара у секунди.

Градом патролира одред руског Министарства за ванредне ситуације који тражи жртве и изводи их из поплављеног подручја чамцем.

У Оренбуршкој области се налази и министар МЧС-а Александар Куренков где заједно са одбором наставља да отклањају последице поплава и пружају свеобухватну помоћ становништву.

"У претходна 24 сата вода је избачена из 791 објекта. Остале су поплављене 5.182 куће. Евакуисано је 2.556 људи, међу којима је 801 дете. У 13 центара за привремени смештај налази се 1.088 лица, међу којима је 157 деце", прецизирали су у саопштењу Министарства.