Вучић са О'Брајаном: Готово ни у чему се не слажемо, Сребреница ће пореметити регион

Председник Србије и специјални изасланик САД разговарали су о КиМ и Резолуцији о Сребреници, а амерички званичник позвао је на суочавање с истином о Сребреници и обећао подршку у вези са формирањем ЗСО

Готово о свему имамо различите ставове када је реч о КиМ и Сребреници, изјавио је председник Србије Александар Вучић обраћајући се новинарима након састанка са помоћником секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсом О'Брајаном.

Он је оценио да је билатерална сарадња Србије и САД, и политичка и економска, све боља, али да су по питању КиМ две стране сагласне око тога да је потребно сачувати мир и стабилност, док о осталом ставови углавном разилазе.

"Обећао сам да ће се Србија понашати озбиљно и одговорно. Много лажи долази о наводном рату, о неком нападу Србије, тешко је свакодневно одговарати на бесмислице и лажи. Захвалан сам О'Брајану због истицања обавезе да треба да се оснује ЗСО. То је већ 11 година мртво слово на папиру. И Приштина и Европљани нас лажу о томе већ 11 година", изјавио је Вучић.

Опширније прочитајте овде.