Економија

Давос: Место где се сексуалне услуге плаћају картицом

Период одржавања Светског економског форума у Давосу време је када цвета сезона проституције у том месту
Давос: Место где се сексуалне услуге плаћају картицом© Thomas Lohnes/Getty Images

Сексуални радници у Давосу видели су прилику да, током Светског економског форума, пораде и на сопственој "економији", па су тако ових дана неке од агенција које их заступају, позивају госте да унапред резервишу свој "фин избор дама и господе" како би осигурали "најбољу могућу негу и друштво".

Нуде се "услуге за све сексуалне оријентације", а један од локала који је објавио позив потенцијалним муштеријама тврди да једна ноћ са неким од њихових запослених кошта 2.350 евра.

А будући да је на скупу овог калибра кеш застарео начин плаћања, корисници ће услуге плаћати искључиво картицом или путем "пеј пала".

Објашњавајући да је годишње окупљање Светског економског форума главна сезона за швајцарске проститутке, швајцарски "Екпрес" открива и да су ескорт агенције поставиле наменске веб странице за конференцију.

Како и не би јер је потенцијална клијентела прилично бројна – ове године 2.500 људи позвано је у улози акредитованих делегата, а очекује се да ће још више од 30.000 гостију стићи на скијалиште, на вечере, забаве и, према све већем броју новинара који документују "мрачну страну Давоса", и на плаћени секс.

А осим "каталошке продаје" сексуалних услуга, сексуалне раднице ординирају и у хотелима и баровима које посећују гости.

Међутим, према извештају "Тајмса" из 2020. године, жене, и то чак и ако су акредитоване учеснице форума, мушкарци овде "рутински узнемиравају", и то толико да су их те године организатори позвали чак и да не излазе саме када падне мрак, "јер ако се нешто деси неком великом извршном директору, коме ће се веровати? Теби, или њима?"

Проституција у Давосу изазивала је контроверзе и у протеклим годинама, иако се чини да је већа брига да се "радничка класа" држи под контролом. Швајцарска војска је овлашћена је тако да распореди чак 5.000 војника да обезбеди безбедност милијардерима.

image
banner new
banner