Економија

Нова одлука Управе царина: Нема више преласка границе преко реда

Управа царина је саопштила да је одлуку донела због тврдњи појединих превозника да се статус приоритетног преласка границе злоупотребљава
Нова одлука Управе царина: Нема више преласка границе преко реда© Управа царина

Управа царина је донела интерну одлуку да се прелазак границе уз приоритет привремено потпуно обустави, до коначног договора са превозницима о томе на који начин да се уреди ова област. Управа царина је саопштила да је одлуку донела због тврдњи појединих превозника да се статус приоритетног преласка границе злоупотребљава и да се ван сезоне свежег воћа и поврћа у хладњачама превози разна друга роба уз коришћење повлашћеног статуса, па се обилази колона иако за то нема основа.

Управа царина је заједно са представницима других државних органа на граници и Привредне коморе Србије (ПКС), позвала удружења превозника да до краја недеље доставе своје предлоге о модалитетима приоритетног преласка границе за оне који транспортују робу која је лако кварљива, како би то питање могло заједнички да се размотри и у најкраћем року уреди.

"Достављени предлози удружења превозника у вези са режимом приоритетног преласка границе ће бити хитно размотрени, а мере које буду усаглашене ће одмах почети да се примењују", саопштили су из Управе царина.

image
VV inauguration
banner