Економија

Почиње примена јединственог система наплате путарине: Српским тагом и кроз Црну Гору

Од јула прошле године, српски тагови функционишу у Северној Македонији, док се активно ради на повезивању са наплатним системима у Хрватској, Републици Српској, Федерацији БиХ и Грчкој
Почиње примена јединственог система наплате путарине: Српским тагом и кроз Црну Горуwww.globallookpress.com © Wang Wei

Сви возачи који имају српски ТАГ, као и они који купе нов уређај, од сутра могу да након извршене преконфигурације, односно регистрације на "Тол фор ол" платформу, плаћају путарину на ауто-путевима у Црној Гори. То се односи на ауто-пут Подгорица–Колашин и тунел Созина, саoпштили су из "Путева Србије".

Све информације о начину преконфигурације и регистрације новог тага возачи могу преузети на страници "Тол фор ол", позивом на Кориснички центар 0800 111 004, као и на друштвеним мрежама ЈП "Путеви Србије".

Из овог предузећа подсећају да, почев од јула прошле године, српски тагови функционишу
у Северној Македонији, док се активно ради на повезивању са наплатним системима у Хрватској, Републици Српској, Федерацији БиХ и Грчкој, које се, како кажу, такође ускоро очекује.

Подсетимо, од половине априла сви корисници црногорских ТАГ уређаја који их прилагоде на порталу "Тол фор ол", могу несметано да пролазе кроз све наплатне станице у Србији без заустављања и да путарину плаћају електронски.

image