Магазин

Познате личности које су исмевали у школама: Илон Маск, Леди Гага, доживели су вршњачко насиље

Ретко сумњамо да су славни и успешни имали препреке на свом путу, верујемо да су одувек били сигурни и посебни. Мећутим, вршњачко насиље као један од највећих проблема у друштву, није заобишло и неке од најуспешнијих људи на свету
Познате личности које су исмевали у школама: Илон Маск, Леди Гага, доживели су вршњачко насиљеGetty © Presley Ann, Alberto E. Rodriguez

Неке од познатих личности имају толико обожавалаца да је тешко замислити да су некад били невољени, незаштићени и да су имали проблема са вршњачким насиљем. Иако милиони људи данас жели да има њихову славу, новац и статус, и због тога делују далеко од било каквих проблема, многи су се суочавали са неким обликом малтретирања у детињству или током каријере. Ево неких примера славних личности са проблемима из младих дана:

Ирина Шајк

Руски супермодел и једна од најлепших жена света, Ирина Шајк поделила је да је била исмевана због њеног изгледа када је била млађа. Говорила је да су јој деца у школи добацивала негатвне коментаре због тамнијег тена, дугачких ногу и пунијих усана - карактеристике због којих је данас једна од најплаћенијих менекенки света. Звучи сулудо, али заправо има смисла, јер већина вршњачких провокација настају из зависти и сујете. 

Били Ајлиш

У детињству су се смејали и Били Ајлиш. Уметница пати од Туретовог синдрома (поремећај који карактеришу вишеструки моторни тикови и најмање један вокални тик) и ова болест је била разлог исмевања вршњака. И данас  је вређају који манифестацију њене болести тумаче као жељу за привлачењем пажње. Били Ајлиш је рано достигла огромну популарност, у тинејџерским годинама дожувела је велики успех, али са сенком стварности са којом се суочава свака позната личност: негативним коментарима на друштвеним мрежама, који су је урушавали. Недавно је признала да је ово утицало на њено ментално здравље, толико да је хтела себи да одузме живот. Од тада, певачица отворено говори о оваквим искуствима и позива многе да потраже помоћ и подршку када се осећају као да нема излаза из тешке ситуације.

Шон Мендес

Шон је имао слично искуство у средњој школи. Када је постављао своје прве песма на Јутјубу, старији ученици би га исмевали за овај хоби, који се данас претворио у успешну каријеру. Поделио је са публиком да се осећао несигурно и лоше, иако је само радио оно што је волео, као и да верује да нико не треба да се осећа ''глупо'' ако ужива у нечему. Додао је да ова порука није само за тинејџере који и даље истражују шта их интересује, већ и за оне преко 50 година који се тако осећају.

Лејди Гага

Данас је позната по екстравагантним костимима, перформансима и пројектима. Многима је узор за самопоуздање и креативност, али управо су ове врлине многима биле повод за исмејавање њене амбиције. Пре него што је постала мегазвезда, Лејди Гага се суочавала са малтретирањем у основној и средњој школи само зато што је отворено говорила да ће бити позната уметница.

Илон Маск

Наводно је и светски познати предузетник Илон Маск имао проблеме са вршњацима. Многи извори тврде да је због његовог супротстављана расним дискириминацијама у школи у Јужној Африци дошло до физичких обрачуна. Ученик кога је Илон наводно бранио је преминуо у саобраћајној несрећи и Илон је био један од ретких припадника беле расе који се појавио на његовој сахрани, што је било незамисливо за социјални систем Апартхејда у овој земљи.

Емили Блант

Британска глумица је имала проблема са муцањем у детињству, због чега су је друга деца исмевала. Рекла је да је то генетска појава и да нема никакве везе са анскиозношћу. Међутим, како би исправила свој говор, често се претварала да је неко други чак потпуно мењајући глас. Данас је члан организације за подршку деци са истим проблемом, срећна што постоји таква врста подршке.

Том Форд

Светски модни дизајнер је имао проблеме са самопоуздањем када је био дете, првенствено јер није био талентован за спорт. Био је малтретиран од стране вршњака, и до данас се осећа нелагодно када пролази поред фудбалског терена или када види лопту у близини. Интересовање за моду га је додатно одвајало од других дечака, због чега му је требало дуго времена да пронађе свој пут.

image
VV inauguration
banner