Магазин

Слободан Тркуља песмом "Тамо далеко" оборио светски рекорд на кинеској телевизији

Забаван програм на Кинеској националној телевизији (CCTV) приликом дочека Лунарне нове године прегледан је чак 11 милијарди пута. Пред одбројавање, музичар Слободан Тркуља је преко пројекције у студију извео песму ''Тамо далеко''.
Слободан Тркуља песмом "Тамо далеко" оборио светски рекорд на кинеској телевизији© Youtube Screenshot/BalkanopolisTV

Уз пратњу кинеских музичара на бини, међу којима је био и светски пијаниста Ланг Ланг, певач је извео српску песму и дошао до невероватних 11 милијарди прегледа људи који су пратили програм гале Пролећног фестивала. На бини се налазио приказ Храма Светог Саве.

Гала Пролећног фестивала је најпопуларнија забавна емисија на свету а емитовање 21. јануара је оборило Гинисов рекорд гледаности.

''Неизмерно сам захвалан на директном позиву CCTV-a, највеће ТВ станице на свету, да учествујем у њиховом новогодишњем програму. Њихов позив је доказ велике љубави и поштовања према мом раду и према нашој култури и традицији. Од првог концерта у Кини са Балканополисом, сањао сам да једног дана, на најгледанијем програму, представим Србију. Сан ми се и остварио и то у ноћи када је најгледанија телевизија оборила свој Гинисов рекорд. Захвалан сам Богу што сам добио прилику да будем део овог спектакла,'' изјавио је Тркуља.

Поред Србије, учествовали су уметници из Аргентине, Грчке, Новог Зеланда, Индонезије, Танзаније, Казахстана, Египта и Пакистана.

image