Магазин

Жене које су ''увек заузете'' не морају запоставити негу

Услед многих обавеза, нега и улепшавање није свакоме на врху листе приоритета. Ипак, ови дневни ''ритуали'' су многима терапеутски и пружају прилику за неколико тренутака тишине и посвећивање себи. Могуће је учврстити практичну рутину, чак и када је распоред пун.
Жене које су ''увек заузете'' не морају запоставити негу© Pexels/Gustavo Fring

Ускладити пословне и приватне обавезе постаје све теже у савременом свету, поготово када се од жена очекује да играју различите улоге. Због тога, лако је себе ставити на последње место и запоставити негу која уме бити ''спас'' од стреса. Није потребно улепшавати се ради туђег одобрења, већ због сопственог мира и самопоуздања, као вежба кратке медитације у току хаотичног дана. Увођењем следећих неколико навика и трикова лепота се може одржавати, без превише одузимања времена.

Планирање одевних комбинација унапред

Многи јутро започињу стресом, јер почиње одмах са доношењем одлука - шта обући и шта ако избор није задовољавајућ? Да ли је остало времена за мењање комбинације? У већини случајева, буде прекасно и догоди се да дан прође ношењем одеће која није пријатна и не изгледа ''како треба''. Можда делује као површна ствар, али начин на који се склапа свакодневна ''униформа'' изузетно утиче на расположење, држање и самопоуздање.

За избегавање овог проблема, најбоље је одредити одевну комбинацију, аксесоаре, па чак и шминку, претходно вече и бити сигурна у избор. Осим што ће дефинитивно уштедети време ујутру, смањује се ризик од незадовољства.

Третмани за уштеду времена

Свакодневно шминкање, фенирање и сличне рутине нису свакоме подједнако драге. Као и све остало, захтевају учесталост и време и многима могу бити само још једна обавеза у току дана. Ипак, осећај након такве неге је увек пријатан и могуће је одржати углађен изглед без превише напора.

Што се тиче косе, најбоље је пронаћи фризуру и боју која одговара тену и облику лица, а не захтева често дотеривање, скраћивање, фарбање и фенирање. Нега косе може бити врло једноставна а када је квалитетно ошишана, одржавање не мора бити толико учестало и скупо.

Осим фризуре, третмани за трепавице и обрве понекада могу заменити шминку. Обављају се периодично и ефекти трају више недеља, што ће значајно уштедети време. Важно је пронаћи професионалца који ће овакве услуге одрадити тако да делују суптилно и природно, али ће ипак направити значајну разлику.

Вишенаменски козметички производи

Постоји велики избор производа који уједно могу бити кармин, руменило и сенка за очи... Добро је пронаћи одговарајућу нијансу и инкорпорирати овакав алат у своју рутину. Одузима мање времена, а може употпунити цео изглед. Поред тога, лакше је носити га са собом, уместо три или четири различита производа, колико бисмо иначе носили. Такође, омиљена шминка или препарат за косу се увек могу купити у мањој варијанти, или чак понети у посебним малим бочицама које не одузимају простор у ташни и лагане су за ношење.

image