Магазин

Марс у Раку од 25. марта до 20. маја: Рађање снаге

Марс ће 25. марта ући у знак Рака. Отварају се старе ране и увредљиви смо више него иначе. Али сада, Марс нам даје снагу за борбу баш зато што постоје и непријатељи, ривали, они који чекају да посрнемо и паднемо. Баш зато што смо без подршке. Ово је онај Марс који у акцију улази тек када је сатеран у ћошак, попут боксера у рингу. Онај чији је напад заправо увек одбрана.
Марс у Раку од 25. марта до 20. маја: Рађање снаге© freepik/master1305

И зато шта год нас снашло у наступајућем периоду до 20. маја, имајте на уму да се снага у нама негде дубоко радује што има оних који у њу не верују. Можда то и јесте једино место када можемо са сигурношћу да знамо да је наша вера у себе јака.

То обично буде и период када нам кућа постане тесна. Јер, кућа као и породице, увек су лепше тамо негде код других. Кућа која је наш дом, поготово ако смо ту одрасли - памти баш све. Сваку сузу коју смо мислили да нико није видео, кућа је видела. Сваку нашу бол зидови су упамтили, тај лампион са лустера који је напукао још на десетом рођендану или стари свећњак у витрини, само нас подсећају да смо одатле увек желели да одемо. А тај моменат када затворимо врата дома за собом, јесте тренутак рађања овог Марса. Све док је у кући он успављује себе, лаже себе и друге, оправдава се, избегава. Некада је лењ, некада пијан, успаван или нестрпљив у ишчекивању нечега што се никако не дешава.

Зато сад док је Марс у Раку многи ће се селити. Неко први пут, неко осми. Неко млад, неко у зрелим годинама. А неки се неће селити већ ће у седам дана поломити пет чаша и два тањира и бити неспретни у брзини. Биће и оних којима сада прети опасност од самоповређивања и да се случајно опеку, исеку, падну, нешто поломе. Стакло пуца, екрани на уређајима се ломе, плафоњере падају. Пуцкета паркет, а врата шкрипе као да се жале на укућане која их стално трескају.

Тих дана обично и мајстори долазе. Или бургијају баш кад имате важан састанак. А неко нам се може најавити ненадано и остати пар дана. Ово је период и када се, жаргонски речено, неко некоме "ували на гајбу". Па имајте то у виду.

Ово су и све контра монтиране чесме на које се свако прво опекао. И кућни праг и све свађе на том прагу. И пас који ту лежи и чува, јер ово је свако друштво за заштиту вода (извора) и животиња, која ће се вероватно огласити са новим апелима.

Марс у Раку је предузимање различитих активности у вези куће, наследства, подела, власништва. Но, он више представља оне без крова над главом што сањају свој дом. Било мигранти, које је рат или нека недаћа потерала, било подстанари као читава нација људи који и даље нису довољно заштићени законом. Ово су нови закони који им такође не иду у прилог. Попут најновијег у Немачкој, где закуподавац има право, у случају реновирања стана, да 8 посто наплати кроз станарину што је већ утицало на скок ренте.

Марс у Раку су "дивљи који су истерали питоме" из старе пословице, па некоме може због какве судске одлуке бити наложено да се исели. Неко губи кућу, а некоме су се уселили у викендицу коју не обилази. Ово су и сквотери.

Треба упозорити и власнике станова. Марс у Раку некада (а на Балкану често) описује станаре који ће оставити за собом хаос, који неће платити последње три кирије, који некада могу бити и агресивни па их не можете истерати без полиције. Или ваш стан користе као куплерај, за криминалне радње и нелегалне послове.

Генерално ће бити доста селидби, али и упада и препада. То су оне ситуације које ће се сада чешће дешавати, када вам неко непознат звони на врата, или се однекуд појави полиција са налогом и испитује вас за неког комшију. Ово су и туче у кафанама, сплавовима и клубовима. И крађе по становима, губљење кључева, опасност од пожара. Пиромани ординирају обично док је Марс у Раку, а чир проради на желуцу. Свакако грч у стомаку, као грудва и оштар бол. Ставите подсетнике за искључивање шпорета, пегле. Затварање воде ако сте на дужем путу.

Марс у Раку не представља 'добру прилику' за нешто, већ само минимум опција једне снаге која се у акцији може временом претворити у прилику. Као возачима ГСП из Шри Ланке. Као ономе што је избачен из стана па креће ка минимуму гањајући мир, а наилази боље од онога где је био. Као оној што је добила отказ јер је трудна, па их је тужила и отворила себи нове путеве. Но, да ли је нешто прилика или само тужна судбина сазнаћемо свакако после. Неко за пет недеља, неко за пет година. А све награде и тријумфи који се сада добијају долазе само након дугих година неправде и борбе. Ово су уморне победе, као после тешког и дугог тениског меча кад ноге клецају.

Психолошки, та ватрена вода - алкохол лако вуче ка пићу да би се угасио бол. Дакле нема везе са уживањем и чулима. Више је то када кажемо за некога "да не зна да пије". Налива се. Дави се у алкохолу. Ово је чај од пелина за желудац и све горке траве и лекови. Такође, ноћне море, прогањајуће мисли, убеђеност да су сви против нас. Ниски ударци. Зато се тада највише ради на трбушњацима. Поплочати абдомен, а онда и купатило. У комуникацији, Марс као планета директне акције када је у Раку бива преливен осећањима па постаје више индиректан, тенденциозан, малициозан у двосмисленим изјавама као да би некога "ујео". Акција је често одложена, а страх од конфликта је страх да од лошег не направимо горе. Али, ово су увек ситуације кад они који су престрављени малтретирају физички слабије. Отуда се у том периоду повећа и насиље. Спорт као контратег сваког Марса, када је у Раку је увек бокс.

Он вуче корене од оног нашег претка (а свако га има) који је био добар и према онима који су му чинили зло. Који није могао да себи допусти да икога мрзи. Да се икоме свети. А и тај је постао такав због свог претка који се беше супротставио па препао нападача, који је бежећи загинуо. И зато се кад је Марс у Раку сви негде плашимо да не изазовемо својом реакцијом несрећу. Иако знамо да смо у праву, често се бојимо да нешто не крене по злу. Осим, када више стварно нема где. Када смо сатерани у онај ћошак и кад знамо да како год да крене - друге могућности није било. Тада сви наслеђени терети падају с врата, а човек се свом снагом бори за своје, док невидљива колона оних предака јуриша заједно са њим.

А та ситуација, иако делује као мука - заправо је јединствена прилика да се искрено дивимо себи и славимо своју снагу без трунке страха, не губећи притом ни зрно оне доброте.

Како Марс у Раку утиче на хороскопске знаке

У наредном периоду Марс у Раку ће по питању станова, реновирања, селидби највише тригеровати наравно Ракове, али и Овнове и Шкорпионе.

Ован и подзнак Ован

можете сада имати проблема са фамилијом, мајсторе у кући, поплаве у згради. Добро је за приватнике који у кући раде - имаће доста посла. Склоност повредама у раду и у кући.

Бик и подзнак Бик

Вама ће најбоље ићи преговарање будући да ће Меркур бити у вашем знаку, али је добро да знате када да станете, да не испровоцирате нечији инат. Са браћом и сестрама могуће свађе око аута, новца, одговорности пема родитељима и кући.

Близанци и подзнак Близанци

Близанцима незадовољство због новца и неадекватних исплата. Неко ће вам нешто одати у поверењу што вас може натерати да ставите прст на чело. Избегавајте љуту и јаку храну.

Рак и подзнак Рак

Нестрпљење и суочавање са јачима од себе. Некада и уплитање у туђе ратове. Иако је разуман савет да сада гледате више своја посла, уколико до свега овог дође будите бар сигурни да сте на правој страни. Послови са полицијом и законом.

Лав и подзнак Лав

Суперосетљивост и појачано неповерење ка другима. Лако вас је сада наљутити, увредити али и расплакати, разнежити, дирнути. Отворенији сте него што дозвољавате да се види. Отуда и опрез да неко вашу тренутну слабост не искористи јер можете бити изманипулисани.

Девица и подзнак Девица

Девице ће бити окружене онима који су жртве неке неправде, и имаће прилику да помогну ако могу. У суштини вас овакве животне теме занимају, овом Марсу ви најлакше опраштате па су мале шансе да будете бесни и љути. Више сетни, носталгични и нежни. За оне што пишу, ово је одлична инспирација.

Вага и подзнак Вага

У физичком смислу подстиче вас на кретање, тренинге, појачану физичку активност. Борбе за престо се настављају, смена је на помолу ту где радите. Ако сте самостални могућа инспекција на послу.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Ако не будете ишли у иностранство у овом периоду што је могуће, вероватно ћете правити планове како да нешто у свом стану промените или се преселите. То ће бити заправо фантазија, машта, али буде ли се случајно отворила прилика да се нешто такво и реализује, очекујте нагли старт и непланирану промену која вас радује.

Стрелац и подзнак Стрелац

Физичка активност и пробуђена енергија утичу на то да ћете доста радити, трошити се. Пробудиће се и неке старе ране и теме које сте дубоко потиснули. Дубока нежност и стрепња за друге. Осетљивост стомака и органа за варење.

Јарац и подзнак Јарац

Перипетије у љубави као бумеранг за све где сте избегавали на време да решите проблеме са патнером. Излазите у јавност, очекујте отворене сукобе. Пријаће вам посете концертима и догађајима где има пуно енергије, физичке активности и младих.

Водолија и подзнак Водолија

Ово је период када морате преузети и туђе послове. Када вас нервирају сви који избегавају обавезе или их неспретно одрађују. Регрутовање нових радника ако имате своју фирму, а ако сте без посла сада почињете у том случају.

Рибе и подзнак Рибе

Нежељене трудноће, нагли обрти у везама, блискост и неповерење, близина и даљина. Нејасне и двоструке поруке које примате од вољене особе због чега можете постати преокупирани и сумњати да однос у коме сте није до краја искрен. Добар начин је будите одлучни са собом шта ћете урадити ако се ваши страхови обистине и дишите.

image
VV inauguration
banner