Магазин

Велика промена за кориснике: "Ватсап" уводи нову опцију

Закерберг је преко Инстаграма и Фејсбука обавестио јавност о унапређењу Ватсап апликације. Сада је уведена могућност повезивања на Ватсап налог преко више од једног мобилног уређаја и броја телефона, преноси портал "ТекКранч (TechCrunch)".
Велика промена за кориснике: "Ватсап" уводи нову опцију© Pexels/Anton

У наредних неколико недеља ће се нова опција појавити код свих корисника аликације. До сада је било могуће користити Ватсап налог само преко једног мобилног уређаја, који се могао повезати са компјутером.

"Од данас, моћи ћете се улоговати у исти Ватсап профил на четири различита телефона," објавио је Закерберг на својим налозима у уторак.

Садржаји и поруке ће бити уједначене на сваком од уређаја, тако да неће бити потребе за мануелним освежавањем апликације. Другим речима, ако је један мобилни угашен, апликација ће неометано радити на другом.

Ускоро ће бити уведена и опција уношења посебне шифре за линковање (спајање) профила на различитим мобилним уређајима, уместо скенирања QR кода пред свако повезивање са једног уређаја на други.

Ватсап је једна од највећих апликација за дописивање, која има више од две милијарде корисника широм света. Није постојала могућност повезивања једноф налога на више мобилних уређаја, јер енкрипција (заштита) фајлова није била усавршена. Пре две године, Ватсап је лансирао пробну верзију спајања уређаја а компанија "Мета" је радила на побољшању ове опције.

Прошле године је постало могуће повезивати мобилни телефон са компјутерима, а ове године ће повезивање на налог са више мобилних телефона сигурно бити могуће за све кориснике.

image
VV inauguration
banner