Магазин

Марк Закерберг освојио медаље на турниру у џиу-џицуу

Амерички милијардер и оснивач Фејсбука, Марк Закерберг освојио је златну и сребрну медаљу на турниру у борилачким вештинама. "Инспиративно је видети како неко тако познат изазива себе у једној сасвим новој арени", написао је један од његових тренера, оснивач герила џиу-џицу тима.
Марк Закерберг освојио медаље на турниру у џиу-џицуу© Instagram Screenshot/davecamarillo

"Такмичио сам се на свом првом турниру у џиу-џицуу и освојио неколико медаља за тим герила џиу-џицу", написао је, захваливши се својим тренерима, и додао да се за тај спорт заинтересовао рано током пандемије корона вируса, преноси британски "Телеграф". Овај 38-годишињи милијардер се похвалио својим медаљама на свом Инстаграму профилу где има 11 милиона пратилаца.

Марк Закерберг каже да је навео гомилу својих пријатеља да се баве спортом, након што се и сам заинтересовао током пандемије, и додаје "Заједно тренирамо и заједно се рвемо. Постоји ту одређени интензитет који ми се свиђа"
Суоснивач Фејсбука почео је да тренира мешовите борилачке вештине (ММА) прошле године а снимке са својих тренинга је поделио на друштвеним мрежама.

"Не знате да је овај штребер тихи убица", изјавио је тренер прошле године, откривајући да милијардер често тражи "мало више отпора, мало више силе". Такође, након ове победе, честитао је свом ученику, рекавши да ниједан меч није био лак и да је Закерберг заслужио медаље.

image