Магазин

Илон Маск: Ватсап месинџеру не треба веровати

"Ватсапу се не може веровати", твитовао је Маск у одговору на информацију корисника да је ова апликација користила микрофон, односно да га је тајно снимала док је спавао.
Илон Маск: Ватсап месинџеру не треба вероватиGetty © Pool

Илон Маск се у уторак, 9. маја, на Твитеру обрушио на апликацију у власништву Марка Закерберга изјавивши да прислуслушује кориснике. 

Муск је рекао да се апликацији за размену порука "не може веровати" а као одговор на твит једног корисника који је рекао да је Ватсап приступао микрофону њеховог телефона док је спавао.

То је други пут у само неколико недеља да милијардер, власник Твитера и Тесле увреди свог технолошког ривала Закерберга, након што га је претходно оптужио за "пристрасност" јер подржава демократе кроз своје донације за кампању, преноси Дејли Мејл.

Најновији Маскова "оштрица" дошла је као одговор на снимак екрана који је поделио Фоад Дабири, који је показао како је његов Ватсап микрофон био укључен девет пута у периоду између 4:20 и 6:53 ујутру док је спавао.

Ово није изолован инцидент, јер су многи корисници Ватсап-а пријавили да су последњих неколико месеци приметили да је микрофон активиран у позадини, а неки од њих су као решење предложили рестартовање телефонског уређаја.

Ватсап је на свом Твитер налогу одговорио на ову оптужбу, напомињући да је Дабиријев инцидент "грешка на Андроиду", као и да су тражили од Гугла да исту истражи и отклони.

image