Магазин

Наставља се такмичење у излежавању у Црној Гори - организатори се нису надали да ће оволико да траје

Несвакидашње такмичење у излежавању је у току у црногорском етно-селу Брезна - траје већ 268 сати, увелико је оборен рекорд, а победника "ни на видику". Да оволико дуго могу да се излежавају учесници, изненадило је и организаторе.
Наставља се такмичење у излежавању у Црној Гори - организатори се нису надали да ће оволико да траје© @ cookie_studio

Правила су јасна - учесницима забрањено устајање, али је дозвољено спавање, читање књига, конзумирање хране и пића, а одлазак у тоалет је дозвољен на сваких осам сати. Један од организатора такмичења у излежавању, Радоња Благојевић за РТ Балкан је рекао да су учеснике због невремена морали да преместе:

"Остало је још осморо такмичара. Синоћ је било невреме, па смо их из отвореног простора преместили у затворен, како би даље наставили такмичење", појаснио је Благојевић.

У тренутку када смо га контактирали, потврдио је да се тамичари излежавају тачно 268 сати и 39 минута:

"За сада се држе добро, али неки психички нису могли да издрже. Многи такмичари имају обавезе, посао, породицу, те ће морати да напусте такмичење, а то ће бити и пресудно за победника", сматра организатор.

Такође, Радоња је истакао да се ни они нису надали да ће такмичење оволико дуго да траје: "Нисмо се надали да ће издржати оволико дуго. Мислили смо да ће се излежавати четири, пет дана", изненађен је Благојевић.

Наградни фонд је 1000 евра, а досадашњи рекорд је био 117 сати и држала га је Подгоричанка Дубравка Алексић.

image