Магазин

Барбри Страјсенд се није допало како "Сири" изговара њено име па је звала директора Епла да поправи

Блиставу каријеру Барбре Страјсенд која траје преко 60 година обележила су два Оскара, пет Емија и десет Греми награда. Сасвим очекивано, звезди њеног "калибра" смета када је неко зове погрешно. Наиме, у недавном интервјуу певачица је открила да је контактирала извршног директора "Епла", Тима Кука, и пожалила му се да "Сири", дигитални асистент, не изговара њено име правилно, након чега је он одмах ургирао да се грешка исправи.
Барбри Страјсенд се није допало како "Сири" изговара њено име па је звала директора Епла да поправиGetty © Alberto E. Rodriguez / Staff

Глумица и певачица Барбра Страјсенд је открила да се понекад понашала као права дива. Један од таквих "испада" је имала када контактирала директно извршног директора компаније Епл, Тима Кука, како би му се пожалила да "Сири", интелигентни вирутелни асистент, не изговара њено име правилно и замолила га да реши проблем.

"Моје име се не пише са "з", већ је Стрeј-сенд, као песак (sand) на плажи, не може бити једноставније", испричала је певачица у интервјуу за Би-Би-Си. 

Након што га је упутила на грешку, Кук се позабавио дивиним захтевом, а овај гест је певачицу веома одушевио: "Тим Кук био тако диван и да је натерао "Сири" да промени изговор мог имена. То је предност славе", казала је.

"Нисам се много забављала"

У мемоарима "Зовем се Барбра", који су светлост дана угледали 7. новембра, планетарно популарна звезда и музичка легенда данашњице је признала да није уживала у слави, као и да се није много забављала. Такође је истакла и да се сада, у 81. години живота, фокусира на срећу и забаву јер жели да живи живот, пише "Дејли мејл".

"Нисам се много забављала у животу и желим да се забавим више", нагласила је Страјсенд.

Страјсенд је истакла и да је њен сан да постане позната, који је имала још од најранијег детињства, био далеко узбудљивији од њене стварности и да сада, у позним годинама, веома цени своју приватност.

Подједнако успешна и у свету музике и у свету филма

Барбра Страјсенд је рођена као Барбара Џоун Страјсенд 1942. године у Њујорку, а још као тинејџерка је открила свој таленат за музику и почела да пева у ноћним клубовима. Врло брзо је почела да стиче славу као певачица - њене нумере су се изводиле готово свуда, а глас препознавао са првим нотама. Успеси које је постигла током каријере су заиста вредни дивљења: снимила је 60 соло албума од којих је сваки био на самом врху топ-листи, а критичари су писали да је Барбра најутицајнији мејнстрим амерички поп-извођач после Френка Синатре.

Први филм у којем је глумила снимљен је по бродвејском хиту "Смешна девојка", а остварење је наишло на позитивне реакције како критичара, тако и публике и отворило јој многа врата. Ово дебитовање на великом платну је Страјсендовој донело и Оскара за главну женску улогу. Након тога низале су се и улоге у филмовима "Што те тата пушта саму", "Девојка коју сам волео", "Звезда је рођена", "Принц плиме" и многим другим.

image