Магазин

Ново ажурирање Тредса омогућило корисницима да обришу свој налог, а да то не утиче на Инстаграм

Почетком јула месеца љубитељи друштвених мрежа добили су још једну платформу на којој могу делити своје мисли и фотографије, а Тредс је за само пет дана од лансирања премашио рекордних 100 милиона корисника. Међутим, оно што је кориснике забринуло била је чињеница да су налози на Инстаграму и Тредсу међусобно повезани, те да се деактивирањем једног аутоматски деактивира и други. Сада је матична компанија Мета услишила жалбе корисника и омогућила несметано брисање само једног налога.
Ново ажурирање Тредса омогућило корисницима да обришу свој налог, а да то не утиче на Инстаграм© Wikimedia Commons / Meta Platforms, Inc., Canva / alexandraivankovich

Марк Закерберг, власник Мете, се није шалио када је рекао да му је искуство корисника на првом месту, будући да је за јако кратко време услишио молбе корисника када је у питању Тредс. Сада, приликом најновијег ажурирања, корисници могу да деактивирају свој налог на Инстаграму без бојазни да ће то утицати на налог на другој платформи, али и обрнуто.

Закерберг одреаговао на незадовољство корисника

Када је лансиран, Тредс је био у потпуности повезан са Инстаграм налогом корисника, како би се омогућила једноставнија транзиција са једне на другу друштвену мрежу. Међутим, иако се у почетку повезивање налога на двема платформама корисницима учинило као добра идеја, друга страна медаље им се нимало није допала. Наиме, када би желели да свој налог на Тредсу привремено или за стално деактивирају, на екрану би излазила порука да се брисањем тог налога, аутоматски брише и налог на Инстаграму. За сваког корисника Инстаграма, који на овој друштвеној мрежи годинама поставља фотографије и видео снимке, овако нешто је било фрустрирајуће.

Ипак, челник Мете је са Адамом Мосеријем, првим човеком Инстаграма, услишио повратне информације корисника и деакивирање налога на Инстаграму и Тредсу разграничио. Сада корисници у било које време могу да обришу налог на једној од ове две платформе, а да то не утиче на другу.

Инстаграм налог је неопходан за активирање налога на Тредсу

Када је почетком јула друштвеним мрежама одјекнула вест да се Марк Закерберг припрема за глобално лансирање апликације Тредс, многи корисници су били скептични, премда на просторима интернета већ низ година постоји слична апликација, Твитер (сада Икс) која омогућава дељење текстуалног садржаја, порука и екстерних линкова. Међутим, за само пет дана од лансирања, Тредс је премашио бројку од 100 милиона активираних налога!

Велики раст броја пријава многи су приписивали томе да је Тредс директно повезан са Инстаграм налогом корисника, што представља потенцијално велику предност у односу на Твитер. На тај начин, прелазак на нову платформу подсвесно може деловати "лакше", јер она није потпуно непозната. Међутим, оно што је кориснике забрињавало је чињеница да се деактивирањем једног налога аутоматски деактивира и други.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner