Магазин

"Вог" магазин: Месијев дрес са бројем 10 je један од највећих модних трендова 2023. године

Година за нама била је веома узбудљива када је мода у питању. Било је и скандалозних промашаја, али и генијалних креација и кампања које су на ноге дигле читаву индустрију. Сада је модни магазин "Вог" објавио списак највећих модних трендова за 2023. годину, а један комад нам је посебно привукао пажњу. У питању је розе дрес са бројем 10 фудбалера Лионела Месија, за који готово нико од модних зналаца није могао претпоставити да ће се наћи на списку.
"Вог" магазин: Месијев дрес са бројем 10 je један од највећих модних трендова 2023. годинеGetty © Bruce Bennett

Познато је да су спорт и мода веома испреплетани, али се исто тако, никада није десило да се на списку највећих модних трендова нађе један дрес. О историјском успеху Месијевог, и његовом пласману у ТОП 15 модних трендова 2023. године, друштвене мреже брује већ неколико дана, а интензитет популарности овог дреса додатно повећава како време одмиче.

Месијев дрес са бројем 10 на Воговом списку највећих модних трендова 

Када је средином јула месеца ове године Лионел Меси најавио да ће се придружити екипи Интер Мајамија, јавност је била веома изненађена. Само неколико дана касније, у интернет продавницама широм света се појавио се и дрес са бројем 10, несвакидашње бледо розе боје, који је припао најбољем фудбалеру у историји.

Најбољи стрелац Аргентине и осмоструки освајач Златне лопте, међутим, није само рекордер у броју датих голова у једној години, већ и у броју продатих дресова. Од момента лансирања на сајту Адидаса, па све до данас, јединствени одевни предмет је распродат у практично свим величинама, а на нову партију се чека месецима у свим земљама света.

Запажени и мемоари Бритни Спирс и ципеле-копита Мезон Маржела

На списку највећих модних трендова ове године се поред Месијевог дреса нашло још 14 предмета. Међутим, можда и највише пажње су привукли мемоари Бритни Спирс "Жена у мени", који су светлост дана угледали у октобру месецу. У искреној исповести, бивша краљица попа је са својим обожаваоцима поделила многе интимне тренутке, а књига је освојила срце публике за јако кратко време.

Међу најистакнутијим трендовима нашле су се и ципеле у облику копита модне куће Мезон Маржела, шортс толико кратак да више подсећа на доњи веш, него на одевни предмет, бренда Ботега Венета, као и ЕрПодс Макс слушалице које су прве "он-ир" слушалице које је лансирала компанија Епл. Место на ласкавом списку припало је и шортсу који веома подсећа на мушке боксерице, гуменим папучама у облику жабље главе, као и макси сукњама од тексаса.

image