Спорт

Меси о "Златној лопти", невероватној каријери и (не)могућем повратку у Европу

Шансе да Лео Меси поново заигра у Европи су равне нули
Меси о "Златној лопти", невероватној каријери и (не)могућем повратку у ЕвропуGetty © Pascal Le Segretain

Меси је осми пут у каријери освојио је награду Франс фудбала "Златна лопта" за најбољег фудбалера сезоне.

"Провео сам скоро целу каријеру у Барселони, где сам успео да освојим све. Али, то што нисам успевао да освојим ништа са репрезентацијом ми је било као трн у пети. Ипак, последњих година сам освојио Копа Америку и Светско првенство. Ова 'Златна лопта' је велико признање за мене, али исто толико и за целу екипу. Срећан сам што могу да је поделим са народом Аргентине", истакао је Меси за француски лист "Екип".

Додаје да је желео да се врати у Барселону али да та опција није била могућа.

"Зато сам одлучио да дођем у Мајами. Имао сам много понуда, потпуно различитих. Од Барсе, других европских клубова, из Саудијске Арабије. Али, ми смо одмах изабрали Мајами и срећни смо због тога, јер се овде осећамо јако добро. Уживам у сваком дану проведеном са породицом", изјавио је Меси и потврдио да више неће играти фудбал у Европи.

"Мислим да је тако. Хвала Богу, имао сам ту срећу да остварим феноменалну каријеру, освојио сам све о чему сам сањао у Европи, где сам играо тако дуго. Направио сам нови корак доласком у САД, па не верујем да ћу се икада више вратити да играм у Европи. Наравно, недостајаће ми до краја живота играње Лиге шампиона или Ла Лиге, јер су то утакмице са посебним укусом. Али, уживам и овде колико год могу, тако да не осећам фрустрацију", закључио је Меси.

image