Магазин

Ово су најбољи и најгори градови за досељенике у 2023. години

Беч је проглашен најбољим градом за досељенике за 2023. годину према резултатима консултантске фирме Мерсер. Аустријска престоница је хваљена због доброг квалитета живота, живописне културне сцене, архитектуре и историје. Следе је Цирих и Окланд, а међу најгорима местима на листи су се нашли Картум и Багдад.
Ово су најбољи и најгори градови за досељенике у 2023. години© jacek dylag/unsplash

Главни град Аустрије заузима почасно прво место према анкети глобалне консултантске фирме Мерсер за 2023. о квалитету живота за странце. Учесници у истраживању наглашавају да аустријска престоница мами својом културом и грађевинама.

Швајцарски град Цирих, који је на другом месту, похваљен је због своје политичке стабилности и висококвалитетне инфраструктуре. На другом крају света, Окланд је однео треће место због високог стандарда здравствене заштите и културе.

Град-држава Сингапур је највише рангирано азијско место на 29. позицији. Хонг Конг је на 77. позицији од укупно 241 дестинације.

Ово су најбољи градови за досељенике:

1. Беч, Аустрија

2. Цирих, Швајцарска

3. Окланд, Нови Зеланд

4. Копенхаген, Данска

5. Женева, Швајцарска

6. Франкфурт, Немачка

7. Минхен, Немачка

8. Ванкувер, Канада

9. Сиднеј, Аустралија

10. Дизелдорф, Немачка

На крају листе су се нашли:

241. Картум, Судан

240. Багдад, Ирак

239. Банги, Централноафричка Република

238. Сана, Јемен

237. Порт-о-Пренс, Хаити

236. Нџамена, Чад

235. Дамаск, Сирија

234. Уагадугу, Буркина Фасо

233. Триполи, Либија

232. Бразавил, Република Конго, пише Блумберг.

Анализирано је више од 450 градова широм света. Посматрали су се разни фактори, укључујући политичко и друштвено окружење, здравље, образовање, рекреацију и становање.

"Многи запослени преиспитују своје приоритете и процењују квалитет живота који се пружа њима и њиховим породицама у местима у којима живе и раде", каже Ивон Трабер, глобална шефица консултантске фирме.

image