Магазин

Како је празнична комедија стара 17 година освојила срце млађих генерација и поново постала хит

Новогодишњи и божићни празници су идеално време за опуштање уз омиљене филмове и серије, у ушушканој, топлој атмосфери. Ове године је, на изненађење свих, један такав празични класик из 2006. године постао права сензација међу миленијалцима и генерацијом Зед. Чиме је романтична комедија "Љубав и празници" (The Holiday) освојила срце публике поново након чак 17 година?
Како је празнична комедија стара 17 година освојила срце млађих генерација и поново постала хит© Youtube / East Films

Романтична комедија "Љубав и празници" се први пут на малим екранима појавила још давне 2006. године, а глумачку екипу овог празничног класика чинили су Камерон Дијаз, Џуд Лоу и Кејт Винслет. Забаван сценарио и сјајна глума су и тада освојили срце публике, али је праву ренесансу ово филмско остварење доживело тек ове године. И то захваљујући миленијалцима и зумерима, који су сцене из филма почели да деле на друштвеној мрежи ТикТок уз хаштагове #theholiday и #theholidaymovie, који већ сада имају преко 350 милиона прегледа. Како то да је након 17 година ова романтична комедија доживела "бум"?

"Лаган и класичан, овај филм употпуњује празични дух", описала је једна Тиктокерка филм на свом налогу на овој друштвеној мрежи.

Сјајна глумачка постава и дашак носталгије

Страни медији су за овај феномен "окривили" фантастичну глумачку поставу. Главни глумац, Џуд Лоу, одувек је био познат као миљеник жена, чијем шарму и невероватној глуми не може одолети ни једна дама. Осим њега, главне звезде филма су и две изузетне "плавуше" - харизматична и врцава Камерон Дијаз, као и очаравајућа Кејт Винслет.

Радња филма је смештена на сам почетак 2000-их година, што је још један од разлога због којих су млади "полудели" за њим, а како објашњавају стручњаци, ово раздобље је посебно драго млађим генерацијама. У прилог томе иде и чињеница да хаштаг #00s на ТикТоку има преко 6.1 милијарди прегледа! Али, носталгија и сјајни глумци нису једино што овај филм издваја од осталих.

Како је једна торта винула филм у небеса

Популарности филма допринела је и торта у облику култне сеоске кућице, коју је израдила једна посластичарка из Есекса. Посластица у облику Роузхил имања, у које је Аманда Вудс (коју игра Камерон Дијаз), отпутовала након болног раскида са момком, је за само неколико дана постала вирална на ТикТоку.  На том имању, уочи празника, она упознаје и брата власнице, Грејама, кога игра Џуд Лоу, а међу њима се убрзо рађају и емоције. 

Како је пренео Скај Њуз, торта није донела популарност само филму, већ и овој посластичарки, која је за само неколико дана добила и неколико упита од корисника друштвених мрежа. Сви они су имали само једну жељу - да за празнике на својој трпези имају баш овакву торту. 

image