Магазин

"Псећа терапија": Руски фитнес студио држи часове јоге заједно са штенцима

Почетком децембра један студио јоге у руском граду Јекатеринбург увео је новину, и сада полазници који практикују јогу могу на својим часовима уживати и у дружењу са штенцима. Атмосфера у студију је већ у првим недељама постала боља и забавнија, а полазници ово необично искуство оцењују веома позитивно.

Од првог децембра у студиу јоге у Јекатеринбургу, у Русији, викенд је резервисан за дружење са штенцима. Нови концепт "псеће јоге", у коме се уз традиционално вежбање ове вештине полазници мазе и играју са маленим куцама, до сада је изазвао само позитивне реакције.

Кадрови са часова јоге у студију "Папи јога", на којима штенци весело трчкарају и играју се, су муњевитом брзином обишли све друштвене мреже, а по коментарима корисника рекло би се да је идеја и више него одлична.

"До сада се није десило да су сви штенци ушли у студио, а да смо се ми комплетно пребацили само на игру. Они су само својим присуством унели весеље и забаву у читав процес, играли се са играчкама и трчкарали између нас", рекао је Арсеније Хворонов, један од полазника јоге у јекатеринбуршком студију.

30 минута за асане и још 30 за играње са штенцима

Уместо досадашњих сат времена вежбања, који понекада могу бити и изузетно напорни, власник студија је дошао на идеју да час јоге подели на два дела. У првих 30 минута, полазници се истежу и раде асане, док је преосталих пола сата резервисано за игру са несташним четвороножним другарима.

"Оваква "псећа терапија" за сада нема конкуренцију, осим неких приватних бизниса који су у своју понуду увели дружење са мачкама", навео је власник јога студиа, Леонид Григорјев.

По његовим речима, студио узима штенце различитих раса и узраста од узгајивача, а осим забаве и лепог дружења, циљ је и да свако штене пронађе свог будућег власника. Од сваке чланарине, "Папи јога" издваја и одређени проценат за помоћ напуштеним животињама, а у сарадњи са фондовима који се баве тиме, новац долази до оних којима је најпотребнији.

"Људи долазе на јогу да би се одморили од напорне радне недеље, и зато јогу са штенцима организујемо викендом. Јекатеринбург је због овакве активности постао боље и лепше место за живот", нагласио је Григорјев.

image