Магазин

Месечни хороскоп за јануар 2024. године

Док 2023. година перја у непознатом правцу, све више се удаљавајући од нас, наступа 2024. Не бих рекла да је баш много интересује шта ми очекујемо од ње - што ће показати већ овај јануар. По јутру се дан познаје, или у овом случају - по јануару се 2024. година познаје.
Месечни хороскоп за јануар 2024. године© freepik/pikisuperstar

А на уласку у јануар - Сунце и Плутон се налазе у знаку Јарца, Сатурн и Нептун у знаку Риба. У Бику су Јупитер и ретроградни Уран, а у знаку Девице је Месец. У знаку Стрелца су Венера, ретроградни Меркур и Марс.

У Јануар улазимо са опозицијом Месеца и Сатурна и квадратом Венере и Сатурна - нису ово баш обећавајући показатељи нити за емотивну, нити за пословно финансијску стабилност, а нити за здравствену ако ћемо право - већ пре говоре о варијанти "дотерало цара до дувара" тако да је сигурно да ће нас макар један део јануара онако фино тестирати у свим наведеним сегментима.

2. јануара Меркур у знаку Стрелца креће директним ходом, али ће током целе прве недеље овог месеца бити прилично спор – па то баш и није прави тренутак да се бавимо иоле битнијим питањима јер ће све ићи неуобичајено споро и отезати се.

4. јануара Марс из знака Стрелца прелази у знак Јарца, место своје егзалтације и ванредне снаге, што ће у позитивном смислу донети упорност, енергичност, истрајност и вољу а у негативном смислу - деструктивност, нетолеранцију, чак и насилност.

11. јануара имамо млад Месец у Јарцу - овај знак представља структуру, системе и организацију, па на личном нивоу улазимо у период постављања нових планова и одређивања приоритета, грађења и материјализацију нових темеља за структуре које ће трајати у времену.

14. јануара Меркур прелази у знак Јарца - после раштрканости речи, мисли и дела који су постојали са Меркуром у знаку Стрелца, сада улазимо у фазу сконцентрисаности, фокусираности, чисте и хладне логике.

20. јануара Сунце прелази у знак Водолије и почиње владавина овог знака, али и централни део зиме. Водлијама желимо посебно срећне рођендане, јер одмах дан касније  и Плутон прелази у њихов знак. За Водолије у знаку, али и Водолије на подзнаку наступа период великих, дубоких и суштинских промена. Везано за неки шири план - пред нама је време техничких напредака и проналазака, модернизације, али и великих побуна и урушавања застарелих система.

23. јануара Венера прелази у знак Јарца - време је за домаћински однос према новцу. Ова Венера указује на потребу за сигурношћу у материјалној сфери, али и за доказивањима и амбицијама. У емотивном смислу - емоцијама приступамо на зрео и озбиљан начин.

25. јануара имамо пун Месец у знаку Лава - присутан је осећај ограничења у једном или више животних сегмената, што може произвести бурне реакције код нас.
И тако....испред нас је најдужи месец, популарно назван "хоћемо ли више изаћи из овог јануара?" 2024. година полако удара ритам, време нам је да заиграмо по тактовима њене музике.
Срећно!!!!

Ован

Љубав
Пословна дешавања и обавезе могу утицати на ваш емотивни живот током јануара па се потрудите да за партнера и вас буде довољно простора за заједничке активности и опуштање. Вољена особа ће имати доста разумевања и подржавати вас и баш из тог разлога пронађите у свом пренатрпаном распореду тренутке за путовања, излете, уживања или дружења са заједничким пријатељима. Посвећеност ће донети стабилност, мир и више блискости између вас двоје. На самом почетку јануара, као и током последње декаде месеца, партнер може бити изразито сумњичав - немојте давати разлога за тако нешто.

Слободни Овнови - пред вама је доста добар љубавно - сексуални период. Желели озбиљнији однос (активније у другом делу месеца) или само авантуру и добру забаву (шансе ће се само ређати пред вама)- прилика ћете свакако имати.

Посао
Радничко - ударнички месец је пред вама. То мало одмора што успете да ухватите за празнике и на кратко данете душом, то вам је, што вам је. Већину јануара ћете провести до носа закопани у посао, а праве резултате, били они финансијске или договорно – сарадничке природе видећете тек у последњој декади месеца. Све пре тога ће, што се резултата тиче, бити прилично спорадично и на кашичицу, далеко од оног што ви заиста можете. То је период када ће и све што је договорено раније коначно профункционисати на прави начин.

Здравље
Нећете баш моћи да се похвалите фантастичном здравственом ситуацијом, највећим делом због тога што ћете се до крајњих граница трошити. Ако желите себи добро,научите да себе ставите на прво место.

Бик

Љубав
Застој у комуникацији, мањи неспоразуми или ситније чарке могу обележити улазак у јануар. Не схватајте све превише озбиљно јер се ситуација брзо мења и партнер и ви ћете у остатку месеца лако проналазити заједнички језик и давати једно другом јачу подршку. Период је добар за путовања (нешто више у првој половини месеца) и за дружења са заједничким пријатељима. Породични односи и проблеми везани за укућане могу вас у последњој недељи јануара узнемирити на кратко.

Слободни Бикови – љубавни изазови и узбудљива дешавања пратиће вас током прве две декаде јануара. Бићете слободнији и отворенији и за авантуру, па чак и за улазак у тајну љубавну причу. Последња декада месеца је доста озбиљна и приче покренуте у том периоду могу вам донети и задовољство, али и стабилност и трајност.

Посао
Финансије су у првом делу месеца нестабилне, са чешћим непланираним трошковима. Но, овај сектор ће од другог дела јануара почети да показује знаке опоравка иако постоји тенденција да се ваши приходи увећају, присутно је и то да ћете доста разложније располагати новцем. Што се пословног дела тиче - мало сте збркани и конфузни током прве декаде, неке ствари иду спорије од очекиваног или ви нисте задовољни својим учинком. Остатак месеца вам доноси добру организацију, коректне договоре - и резултате.

Здравље
Проблеми са грлом и жлездама током прве половине месеца, а могуће су и јаче вирусне инфекције. Други део јануара - нешто више стреса, али стабилније здравље.

Близанци

Љубав
Слатко – опори укус дешавања током јануара у постојећим емотивним релацијама. Као што има лепих момената, исто тако су присутни и тензија и осећај да се однос врти у једном те истом кругу. Ови негативни ефекти су присутнији у почетној фази месеца, али и током последње декаде јануара. Неки од вас могу бити склони флерту "са стране" као покушају да се пронађе излаз из учмалости и статичности. С друге стране и партнерова понашања вас повремено могу натерати да се замислите и посумњате. Снажни односи ће превазићи проблеме, али они који су нестабилни могу имати потешкоћа.

Слободни Близанци – да ће бити емотивних прилика - биће их. Ипак, питање је да ли су ово односи у које улазите само из страсти...или из усамљености. Прошлост ће вас мало "мучити" током прве декаде јануара.

Посао
Раштрканост, неорганизованост и неадекватна комуникација са сарадницима обележиће скоро целу прву половину јануара. За неке од вас може бити и непријатних изненађења на пољу финансија или већих непланираних трошкова. У другом делу месеца се трудите да се организујете боље и похватате "конце дешавања" и да се више усмерите на приоритетне обавезе и договоре – што ће резултирати ефикаснијим функционисањем. Крај месеца је доста немиран са пуно дешавања, активности и журбе.

Здравље
Не баш сјајна здравствена ситуација током скоро целог месеца. Поред осетљивог респираторног система и хроничних проблема старијим Близанцима постоји могућност и за повреде и стомачне тегобе.

Рак

Љубав
Почетак месеца доноси нервозу и осећај мањка блискости и повезаности са партнером. Могуће је да ово није реално стање ствари, већ само ваша перцепција јер је крај године донео умор и менталну преоптерећеност. У сваком случају, кроз ваш сектор партнерстава ће током овог месеца транзитирати Сунце, Марс, Меркур и Венера - у оним односима који су стабилни и где постоји квалитетна комуникација, ово само може донети већу повезаност, блискост, енергију, па и страст. Док код оних односа у којима постоји наглашена проблематика и нерешене теме дужи период, може бити чешћих вербалних окршаја. Дакле - неким паровима јаче повезивање.....а другима - јача тензија.

Слободни Ракови - може бити интересантних љубавних дешавања, нарочито у другом делу месеца. Уживање у флерту, друштвености...па чак и веза.

Посао
Углавном ћете успевати да финансијску ситуацију одржите стабилном, али ћете морати да ограничите трошкове и често себе "лупите по руци" да не бисте нешто импулсивно купили. Посебно је по питању финансија захтеван почетак, као и крај јануара. Што се посла тиче, доста ћете бити усмерени и на заостале и на текуће, али и на нове обавезе и договоре (којих ће бити неочекивано много). Од вас се током овог месеца захтева већа посвећеност тимском раду и превазилажење потенцијалних комуникацијских проблема.

Здравље
Прва половина јануара је здравствено нестабилна и у том ћете периоду бити осетљивији, посебно респираторни систем, мада су могуће и повреде.

Лав

Љубав
Гледајте да макар прву декаду јануара искористите за више опуштења са партнером, уживање и забаве - јер се јако брзо стелијумом планета активира ваш сектор обавеза и захтевне свакодневице, па ће вам то одузимати и време и енергију. Потенцијалне потешкоће у емотивним релацијама би могле донети ваша презахтевност, нефлексибилност или нервоза. Последња недеља јануара (када је пун Месец у вашем знаку) може бити доста напорна - можете имати осећај да вас и партнер и околности условљавају, коче, спутавају, што може произвести ваше бурне реакције, а код неких парова довести чак и до дубљег раскола у односу.

Слободни Лавови - колико год вам време и околности дозвољавале, користите сваки тренутак за друштвене активности И изласке. Имаћете успеха по питањима љубави - наглашени су флертовање и страсти.

Посао
По питању финансија требало би да опрезно корачате у првој половини месеца - непланирани трошкови ће се појављивати, а и ви ћете бити склони да будете широке руке. Стабилнији новчани токови и рационалније коришћење средстава присутни су у другом делу месеца. Пословно - доста обавеза и притисака кроз посао па обратите пажњу на сваки детаљ, добро се организујте и не будите превише ригидни и захтевни у контактима са сарадницима. Овог месеца можете направити прве значајне кораке ка променама или напредовању.

Здравље
Добар је тренутак да се решите неких лоших навика и усвојите нове које ће доприносити добром стању вашег организма. Период није сјајан по питању здравља, имунитет вам је са већим осцилацијама.

Девица

Љубав
Дешавања у дому или она са члановима породице могу током јануара ићи из крајности у крајност - доносити вам ванредно лепе моменте у једном тренутку, у другом вас онеспокојавати или збуњивати. Зато ће јануар бити нешто тежи оним паровима који живе заједно или су у браку. Покушајте да више разумете, а мање критикујете једно друго. Девице у везама могу имати мањих дистракција или ће вам околности уносити нервозу, што се у неким моментима може прелити и на однос са вољеном особом. Но, много ће више бити лепих заједничких тренутака - а ни страсти неће мањкати.

Слободне Девице - већ од краја прве недеље јануара могу се догодити помаци у вашем љубавном животу. Ваше поље забаве и љубави (али и страсти) ће бити врло активно током овог периода и нека дешавања вас могу позитивно изненадити.

Посао
Сем мањих потешкоћа током прве декаде јануара (или повлачења због више него заслуженог одмора), остатак месеца доноси доста мирно путовање кроз пословни сегмент. Иако до сада то можда није било тако, ствари ће долазити на своје место, уклапаћете се, добро организовати, без већих препрека завршавати све обавезе а и креативни елемент код вас ће бити на врхунцу. Уколико је ваша жеља да нешто промените у скорије време (радно место, фирму, пословно усмерење), то долази на дневни ред крајем месеца.

Здравље
Прехладе, па чак и повреде актуелне су почетком и крајем јануара. Други део месеца је здравствено стабилнији по вас.

Вага

Љубав
Докле год је Венера у знаку Стрелца (23. јануара прелази у Јарца) имаћете више него довољно ентузијазма, воље и енергије да у свом емотивном животу и поред отежавајућих околности будете прилагодљиви, активирате партнера и себе на позитиван начин. Могуће је да ће партнер више времена проводити на послу и бити затрпан обавезама, а постоји потенцијал и за породичну проблематику код њега. Последња декада јануара је нешто захтевнија по вас - иако је однос са партнером стабилан и миран, ви се можете осећати уморно, истрошено и помало незадовољно.

Слободне Ваге - прва половина месеца вам је прилично динамична и испуњена активностима, било са друштвом, кроз мало путовања - или кроз контакте са занимљивим особама. Пазите само да током друге декаде месеца не "залутате" у тајну причу.

Посао
Одмах након празника и повратка у пословну свакодневицу бићете у пуној брзини. Пред вама је мноштво обавеза, пословних путовања, састанака, али и добрих идеја које можете реализовати. Битна папиролошка питања решавате до половине месеца. Иако сам почетак јануара неће деловати обећавајуће (због повећаних трошкова), ипак ћете кроз остатак месеца прилично солидно зарадити, можда и од додатних пословних активности. Могућа су улагања у приватни посао или у неки вид додатног образовања, курсева.

Здравље
Прехладе током прве недеље јануара па водите рачуна и о потенцијалним повредама. Нешто више умора пред крај месеца. Код старијих активирање хроничних здравствених стања.

Шкорпија

Љубав
Нека мања тензија може се провлачити између партнера и вас на самом почетку јануара - по неким питањима се нећете баш уклопити или пак можете сматрати да вам вољена особа не посвећује довољно времена и пажње. Но, ово је пролазног карактера, врло брзо ћете  узети ситуацију у своје руке и постати покретачка снага у односу, инспирисати партнера на заједничке активности и унети много више страсти него до сада у вашу везу. Поготово је други део јануара испуњен плановима, акцијама, дешавањима и добром енергијом.

Слободне Шкорпије - и вама следе појачане активности, кроз путовања, дружења, изласке - неће вас држати место. Ваша харизматичност и освајачки темперамент су наглашени – некима од вас ће више пријати флертовања или страсти а неки могу упловити и у љубавни однос који може потрајати.

Посао
У првим радним данима јануара можете се суочити са проблемима и отежањима у пословном сектору, што вас на кратко може успорити или забринути. Но, врло брзо успевате да се фокусирате, организујете и више него озбиљно прионете на пословне активности што ће у кратком року донети добре резултате. Већ од уласка у другу декаду јануара очекујте да вам се могу понудити нови пословни ангажмани, пројекти, договори. Понуде су доста озбиљне и вредело би размислити о њима. По питању финансија - након клацкавог почетка месеца, улазите у знатно стабилнију финансијску фазу која ће потрајати до краја јануара.

Здравље
Иако сте енергетски доста исцеђени, па самим тим и слабијег имунитета на уласку у 2024. годину ваше стање се поправља и доноси вам до краја јануара солидну ситуацију. Крајем месеца могуће повреде.

Стрелац

Љубав
Помало труцкав пут кроз јануар за парове. Присуство Марса и ретроградног Меркура у вашем знаку на почетку месеца обећава висок ниво енергије, који лако може "скренути" у правцу тензије у партнерским односима (а заслуге за то ћете имати обоје) и указује на расправе које се понављају на исте теме или око истих ситница. Ипак, Венера која је такође у вашем знаку обуздава ову енергију и доноси онај дашак позитиве, блискости и емоција који вам је потребан да заједничким снагама прегурате све. Па ћете тако током јануара клацкати између добре енергије и снажних страсти - помешано са варницама које ће повремено избијати. Други део месеца хлади усијане главе код обоје.

Слободни Стрелчеви - вама ће овај вишак енергије у комбинацији са потребом за уживањем итекако пријати. Забава, љубави, страсти, лудило.

Посао
И ви ћете у јануар закорачити прилично опустошеног новчаника и трудити се да подигнете ручну кочницу по питању трошкова. На вашу срећу, јануар ипак обећава доста повољне финансијске околности и више него солидне зараде. Пословно - постојаће обавезе, пројекти или сарадње о које ћете се саплести више пута (али ћете их ипак успешно привести крају). Други део месеца доноси солидну организацију и пословне активности. Некима од вас иде понуда која мења све - и то у другом делу месеца.

Здравље
Ваш имуни систем је добио солидну количину удараца у претходним месецима. Доћи ће до стабилности ускоро, а на вама је да се уведете у ред по многим питањима.

Јарац

Љубав
До младог Месеца у вашем знаку (11. јануара) мало је вероватно да ћете баш моћи да се похвалите стабилношћу у својим емотивним релацијама. Период немира, неспоразума, чак и дистанце између партнера и вас (код неких емотивне, код неких физичке). Но, тај нови почетак који је оличен у младом Месцу,  донеће да се и партнер и ви (поготово ви) уозбиљите, попричате разумно и без тензије, разрешите неспоразуме и под много бољом енергијом кренете у остатак месеца. Промене које будете направили пријаће и једном и другом и донети већу повезаност и јачање блискости између вас двоје.

Слободни Јарчеви - ваш друштвени, али и емотивни живот може процветати од уласка у другу декаду месеца. За неке од вас, јануар ипак има нијансе прошлости - контакти и сусрети са бившим партнерима су могући.

Посао
Ово је месец у којем бисте могли стабилизовати пословни сектор, па чак и направити озбиљне позитивне помаке. Иако у јануар улазите по мало пољуљани, несигурни, чак и забринути по питањима финансија,ово стање ће се брзо променити, када ухватите правац и замах. Буквално сте током јануара ковач своје среће, јер ће од вашег труда и ангажовања зависити колико ћете брзо ићи напред. Додуше, биће ту и пар срећних околности током другог дела месеца. Финансијским резултатима ћете ипак бити задовољни.

Здравље
Како јануар буде одмицао, ви ћете се осећати боље, енергичније и стабилније по питањима здравља. Крајем месеца су могуће повреде.

Водолија

Љубав
Ваше ће емотивне релације проћи успешно кроз јануар али не без повремених трзавица и између партнера и вас, али и кроз породични сектор код обоје. Ви лично умете бити задрти и тешки (иако вероватно не доживљавате себе као такве) а партнер и породица вам могу тестирати живце па ћете умети да се прикажете у својим "ураганским" издањима и инсистирати да ствари иду по вашој вољи и под вашом контролом - што дефинитивно неће поправити ситуацију. Венера је на вашој страни током већег дела јануара што указује да су уживање са партнером, заједничке акције и дешавања, стављање емоција на прво место ипак неупоредиво бољи пут који вас обоје води ка стабилности и јачању блискости. Слободне Водолије - кроз изласке, дружења или преко друштвених мрежа, можете упознати особе које су по вашој мери.

Посао
Неких пословних изазова ће дефинитивно бити током јануара. Ситуације, пројекти или договори који су вам од важности и на које рачунате могу бити пролонгирани на другу половину месеца. Такође, однос са сарадницима ће имати успоне и падове и нећете се баш увек најбоље разумети. Што се финансија тиче - први део месеца баш и није сјајан, приливи су неуједначени, а трошкови повећани. Ситуација ће се средити и стабилизовати, али ћете и ви морати да допринесете кроз смањење трошкова и паметан однос према новцу.

Здравље
Нешто повишен ниво стреса, па може бити и проблема са спавањем али и осцилације имунитета. Старији припадници знака - хроничне тегобе.

Рибе

Љубав
Почетна фаза јануара вас затиче у осећају да "нешто фали" или нешто није у реду и на свом месту у вашим емотивним релацијама. Можда вас је претходни период и дешавања у њему удаљио од партнера па би сада био тренутак да се ствари исправљају и сређују - што ће се отворити од уласка у другу декаду месеца. Пред вољеном особом и вама се отвара време у којем се можете више посветити једно другом а истовремено и више уживати у заједничким активностима, дружењима, па можда и неком краћем путовању. Заједнички језик ће се лакше пронаћи, договори постићи. Умећете да будете подршка једно другом, што ће ојачати ваш однос и стабилизовати вас.

Слободне Рибе - постоје јако добре шансе да током овог месеца уђете у контакт са особом која може постати озбиљан љубавни фактор у вашем животу.

Посао
Без изазова, нервозе и потешкоћа нећете моћи да прођете током јануара али исто тако, овај вам је месец одличан за постепено стицање пословне стабилности, јачање ваших амбиција и утицаја, за напредовање и за формирање темеља за озбиљне пословне подухвате у будућности. Друга половина месеца може донети више него озбиљну пословну понуду или пројекат, нешто што је баш по вашој мери. Нешто више тензије на самом почетку јануара са колегама, као и у последњој недељи овог периода.

Здравље
Докле год је Сатурн у вашем знаку посебан фокус је потребно ставити на здравствену стабилност и на све оно што ви можете урадити да бисте је постигли. Будите одговорни према себи, научите да станете.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image
VV inauguration
banner