Магазин

Фока инфлуенсер: Омета саобраћај, упада у дворишта али сви је обожавају (ВИДЕО)

Снимци необичне врсте животиње инфлуенсера кружи по друштвеним мрежама у протеклих месец дана - фока по имену Нил, који се прославио на интернету након што су људи из града Данели у Тасманији почели да објављују клипове овог несташног становника, који се свакодневно појављује на улицама, обара чуњеве, пење се на кола и засмејава пролазнике. Ипак, надлежни упозоравају да његова слава може да има има и лошу страну.
Фока инфлуенсер: Омета саобраћај, упада у дворишта али сви је обожавају (ВИДЕО)© TikTok/nieltheseal

Нил је постао хит на мрежама пре неколико недеља, када се проширо клип на коме се "свађа" са локалном полицијом и клип у коме се види да је једној жени блокирао пут до аутомобила у дворишту, јер се на њега наслонио и одлучио да одмори. Од тада, добио је око 800 хиљада пратилаца на ТикТоку и око 100 хиљада пратилаца на Инстаграму.

Његово присуство у градићу Данели је постало прави феномен. Иако овај јужни морски слон можда изгледа умиљато, заправо је прилично раздражљив и његова специфична нарав се може видети скоро на сваком клипу или фотографији.

@nieltheseal Marine Conservation trying to put Niel back into the water but he wasn’t taking apart and budging. They should know that Niel runs this town now! ##lethimbe##histown##nieltheseal@Jason Howlett ♬ original sound - Neil the Seal 🦭

Пре свега, Нил не воли чуњеве и увек је спреман да им се "супротстави", да их обори и згњечи, а није ни велики љубитељ знакова на путу, тако да и њих свакодневно гура у страну. Често воли да одмара на сред улице и тако заустави саобраћај, па се и надлежни органи морају умешати. Међутим, Нил воли да се "расправља" са њима и никад не посустаје, чак и када је окружен полицијским колима, као прави преступник.

Осим улице, Нил воли да легне у дворишта становника, да се наслони на њихове гараже, аутомобиле, ограде... С обзиром да је веома тврдоглав, али и тежак око 600 килограма, већина људи му дозвољава да лежи и да се "сунча" где год жели, све док он самостално не одлучи да се помери или врати у воду. 

Иако је познат по "узнемиравању", становници га воле и свакодневно објављују фотографије и клипове ове фоке. Сада, Нил има на стотине хиљада обожавалаца широм света. 

"Убеђен сам да Нил не уме да плива, више га виђам на улици него у води", "Нил је постао градоначелник", "Обожавам када ми се појави на мрежама, увек ме орасположи" и многи други коментари показују да је ова фока постала права сензација. Неки корисници су чак написали да разматрају да отпутују у Тасманију само да би га видели уживо.

Ризична страна славе

За сада, није био забележен ни један инцидент везан за Нила, али надлежни упозоравају људе да не би требало да забораве да је он дивља животиња. "Важно је да фоку не узнемиравају људи, да се не навикава на њих, ради њеног здравља и безбедности", рекла је локална организација за заштиту животиња за "Еј-Би-Си Њуз". Упозоравају да не би требао да се стварају гужве око Нила, јер нико не може да претпостави како ће да реагује. 

"Можда делује као да је припитомљен и да је миран, али он је дивља животиња и може бити непредвидив."

Срећом, још увек је дозвољено да се Нил фотографише и снима (са безбедне дистанце), тако да на милионе људи може да ужива у његовим "подвизима" и несташном карактеру.

 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner