Свет

Панде уживају на снегу: Због падавина поремећен саобраћај у Пекингу, затворене школе (ФОТО)

У главном граду Кине први снег ове године падао је без престанка целу ноћ
Панде уживају на снегу: Због падавина поремећен саобраћај у Пекингу, затворене школе (ФОТО)www.globallookpress.com © Cfoto/Keystone Press Agency

Снежне падавине отежале су путни, железнички и ваздушни саобраћај у Пекингу, Ђинану и другим градовима на истоку Кине.

У Пекингу је снег падао без престанка целе ноћи, а достигао је висину од око шест центиметара, док је у округу Фангшан висина снежног покривача око 10 центиметара, показују подаци метеоролошке службе у Пекингу.

У Пекингу је обустављено више од 180 аутобуских линија, отказано је неколико линија возова које полазе из Пекинга или им је Пекинг једна од станица, а уведена су и ограничења брзине за возове који саобраћају у оба смера дуж брзе пруге Пекинг-Гуангџоу, што је довело до кашњења.

На међународном аеродрому у Пекингу отказано је 65 летова.

Основне и средње школе у граду Ђинану су због снежних падавина затворене, а локална канцеларија за образовање издала је упутство да се настава данас одвија онлајн.

Школе су такође ангажовале наставнике и друге запослене да помогну у чишћењу снега на улазима у школе и на школским игралиштима, како би ученици могли да се врате на наставу у уторак.

Снег који је становницима главног града Кине привремено отежао живот је, како показују данашње фотографије из пекиншког зоо-врта, ипак забавио панде које су уживале у игри.

image