Магазин

Венера у транзиту кроз знак Јарца: Љубав нека потраје!

Венерица - владарка срца….планета која својом позицијом у нашој наталној карти показује како ћемо волети, шта ћемо тражити од љубави, да ли ће нам емотивна срећа долазити сама од себе или ћемо за њу морати да се боримо, падамо, устајемо, никад не одустајемо…
Венера у транзиту кроз знак Јарца: Љубав нека потраје!© unsplash / Joel Overbeck

Она влада и уживањима, мажењима, пољупцима - њене су усне које маме, меке и топле. Њене су облине које позивају на додир. Њено је грло, мирисно и замамно. Све што је обло на телу и у телу - Венерино је. Лепота је Венерина. Да, она влада и љубавним уживањима али и оним другим - уживањима у храни, пићу, материјалном - воли Венераа новац, баш воли. Јер што више новца имаш, свет уживања је отворенији за тебе. Воли она и да влада, али на фин начин, јер ипак је то Венера јел' те - није Марс па да маше оружјем и дере се из петних жила. Венера влада дипломатски, шармом, договорно - права мала политичарка. У својим седиштима, у знаку Бика - више је окренута материјалној и хедонистичкој сфери, а у Ваги - браку, партнерству, договору.

У знаку Јарца Венера ће боравити од 23. јануара до 16. фебруара. Овде се планета љубави, уживања у животу и финансија налази у власти Сатурна, планете структура, ограничења, времена. Јарац је знак позиције, каријере, статуса, Сатурнов знак (а Сатурн нам представља трајност, искуство и зрелост), па ту нема ничег брзински, преко ноћи, одмах и сад и тако даље.

Венера у овом знаку једним лаганим темпом "гради" пословну стабилност, љубавни однос (не отвара се и не загрева брзо и потребно јој је много времена да да своје поверење), гради корак по корак и степеник по степеник свој пут ка врху - било да је тај врх позиција или је тај врх љубавно испуњење, улазак у заједницу, брак. Нема заношења, идеализације, јурцања за маглом и претераних очекивања. Ово су позиције за реалност, практичност, јасновидљивост, знамо и шта хоћемо и шта нећемо.

Ово је време за домаћински однос према новцу или популарно речено за - стезање каиша. Нема расипања средстава, води се рачуна о сваком динару, улаже се паметно у оно што је трајног карактера, али ово је период и за постављање послова на стабилне основе јер ова Венера тражи пре свега сигурност, а тежи и да се докаже у пословној сфери и да избије на прво место. Јер, Јарац је знак врхова, статуса, пробоја.

Не показује Венера у Јарцу само сигурност по питању финансија, већ и сигурност по питању љубави. Нека емотивна партнерства имају праву прилику да ојачају, да се партнери у већој мери посвете једно другом и заједнички планирају даљи ток своје везе и будућност. Јер, сада емоцијама приступамо на зрео и озбиљан начин. Период је дефинисања многих односа, не треба нам површно, лакомислено, пролазно….желимо да трајемо и да наша веза има смисао и смер.

Пробудиће она и духове прошлости, убацити нас у сентиментална и меланхолична расположења, вратити нам неке слике, мисли, осећања…а можда и особе. Уколико се поједини односи обнове, њихов ток ће зависити само од тога колико смо и друга страна и ми сазрели и колико смо спремни да истински предамо себе једно другом.

Ова Венера носи верност, трајност, одговорност, дужност. Озбиљне и јаке љубавне приче. Баш оно што нам је потребно у овим несигурним временима.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image
VV inauguration
banner