Магазин

Платформа Икс укинула забрану на претраге о Тејлор Свифт

Друштвена мрежа Икс укинула је забрану на претраге о певачици Тејлор Свифт уведену након ширења лажних сексуално експлицитних слика поп звезде које су се појавиле на сајту ове платформе прошле недеље, преносе данас амерички медији.
Платформа Икс укинула забрану на претраге о Тејлор СвифтGetty © Dimitrios Kambouris

"Претрага је реактивирана. Друштвена мрежа Икс ће наставити будно да надзире сваки покушај ширења оваквих садржаја, које ћемо уклањати уколико их откријемо", изјавио је синоћ Џо Бенарок, руководилац пословних операција у компанији Икс, преноси Ројтерс.

Платформа Икс је саопштила да је привремена забрана била уведена са "великим опрезом".

Једна фотографија Свифтове подељена на овој платформи, која је названа "Личност 2023. године Тајм мајагизна" имала је 47 милиона прегледа пре него што је суспендована, наводи Њујорк Тајмс.

Портпарол Беле куће Карин Жан Пјер је изјавила у петак да је сутуација са лажним сликама Тејлор Свифт "алармантна" и додала да компаније које су власнице друштвених мрежа имају одговорност да спрече ширење таквих дезинформација. 

Жан Пјер је истакла и да слаба контрола лажних слика које су највероватније креиране помоћу вештачке интелигенције (АИ), неразмерно утиче на жене.
 

image
VV inauguration
banner