Магазин

Месечни хороскоп за фебруар 2024. године

После најдужег месеца у години ( јер јануар - у зависности кога питате, траје између 31 и 72 дана), спремамо се да уђемо у најкраћи (који је ове године дужи за један дан). Пред нама је фебруар преступне године па ћемо целих 29 дана имати прилику да се дружимо са њим.
Месечни хороскоп за фебруар 2024. године© Pexels/Jill Wellington

А на уласку у овај месец затичемо Сунце и Плутона у знаку Водолије. Сатурн и Нептун су у Рибама, а Јупитер и Уран у знаку Бика. Месец се налази у знаку Ваге, а у Јарцу је планетарно друштванце сачињено од Венере, Марса и Меркура. Све планете су директне , што би се рекло "опаааа, идемо". А где ћемо и докле ћемо стићи - е, то ћемо да видимо.
Меркур прелази у знак Водолије 5. фебруара. Време је да мислимо другачије, да се приче разлете, да не будемо стегнути у изражавању, већ опуштени, широког духа. Меркурова коњункција са Плутоном истог дана донеће неком феноменалну идеју, неком екстра значајан договор. Са оне лошије стране, ово указује на ментални притисак, условљавање, уцењивање, проблеме у саобраћају и са интернетом, али и потешкоће са млађом популацијом, децом и младима.

Негде у по' ноћи, између 9. и 10. фебруара имамо млад Месец у знаку Водолије. Млад Месец и Сунце су у квадрату са Ураном из знака Бика  па нам се отвара фаза интензивних, брзих, неочекиваних промена у оном животном сегменту који је под владавином знака Водолије.
Марс прелази у знак Водолије 13. фебруара указујући на велике искораке, на потребу да се ослободимо, направимо промену. Не желимо да будемо спутани, не желимо да нас било шта ограничава, стеже, кочи, успорава, не желимо да нам било шта буде наметнуто или да се осетимо да нас неко условљава. Марсова коњункција са Плутоном указује на проблеме, деструкцију, насиље, повреде, али и на циљеве ка којима се устремљавамо надљудском снагом, опсесивно и без застајања.
И Венера улази у знак Водолије 16. фебруара. Она указује на отвореност у љубави, микс љубави и пријатељства, пријатеље "са бенефицијама", ширење друштвених контаката, љубави преко пријатеља и друштвених мрежа. Венера такође прави одмах по уласку у знак коњункцију са Плутоном указујући на интензивна и снажна осећања, фаталне љубави, љубави са "опасним типовима", али и на снажне изливе љубоморе, љубоморне нападе, бруталност, ризичне контакте са особама које нам се представљају у пријатељском маниру, али могу бити опасни по нас.
Сунце улази у знак Риба 19. фебруара и почиње владавина овог знака а званично смо у последњем зимском месецу. Меркур такође улази у знак Риба 23. фебруара – биће спаљен од стране Сунца и у блиском контакту са Сатурном све до краја фебруара (па и неки дан касније), што указује на комуникацијске проблеметешкоће на путовањима, у саобраћају, са електроником. Период када не треба доносити значајне одлуке, јер или не размишљамо објективно и јасно или немамо све факторе који су нам потребни да бисмо донели смислену одлуку.
24. фебруара имамо пун Месец у знаку Девице, који указује на тензију, повећану одговорност и према себи и према обавезама, другим особама. Преокупираност послом, страхови везани за здравље и за пословни сегмент, појачана анксиозност.
И то је неки најосновнији поглед на фебруар. Непредвидив и комплексан месец. Па, срећно!!!

Ован

Љубав
Докле год је добре комуникације, али и док код обоје постоји потреба да с времена на време изађете из рутине и опустите се кроз забавне активности или кроз дружења са заједничким пријатељима, углавном ће све функционисати солидно у вашим емотивним релацијама. У другом делу месеца ћете имати пар прослава или занимљивих дешавања са партнером (то ће вам додуше избити приличну суму новца из џепа). Потенцијални проблеми постоје код оних Овнова који воле да флертују и који се могу мало превише занети у том типу активности, као и код оних који могу прикривати нешто од вољене особе - савет за вас је да се не опуштате превише. Слободни Овнови - други део месеца је ваше време. Период за дружења, забаву, нове особе, али и за љубавно - сексуално експериментисање и лудовање. Сигурно је да вам неће бити досадно ни мало.
Посао
Финансијски сегмент је једна од ударних тема овог месеца. Биће дефинитивно прилика да се побољша стање финансија, али теба бити обазрив са трошковима и улагањима, поготово у другом делу месеца када сте превише широке руке и када ваше финансијске одлуке могу бити обојене ризиком. Пословно - потреба за променама постоји, али се не треба залетати у њих. Месец пред вама је коректан у пословном смислу, нешто мирнији у првом делу а са нешто више промена планова и тензије у другом његовом делу.
Здравље
Стрес и веће енергетско трошење постоје, па се потрудите да се релаксирате, одмарате, али и бавите благом физичком активношћу. Такође, више пажње обратите на исхрану. Старији – хроничне тегобе, притисак.

Бик

Љубав
Прва половина фебруара доноси углавном регуларно стање у вашим емотивним партнерствима. Шта више, ово је добар период да се дубље повежете и постигнете већу дозу разумевања и блискости. Мирно функционисање без много осцилација, бар не оних већих. Други део месеца нам је већ неупоредиво активнији - неки од вас се могу одлучити за важније кораке, што најпре личи на почетак заједничког живота или планирање да се то догоди у блиском наредном периоду. У сваком случају, биће више заједничких акција и дешавања, излазака, али ће се повремено јављати и нервоза - без значајнијих последица по вас двоје као пар. Слободни Бикови - прва половина месеца може донети озбиљније емотивне приче и дешавања. Ако останете соло - од уласка у други део фебруара очекујте појачан друштвени живот и много забаве.

Посао
Ово је месец великих промена и значајних дешавања у пословном сектору, чија ће природа бити различита за сваког од вас. Па тако неке од вас чека пресек и одлазак из фирме у којој тренутно радите (неко зато што више не жели и неће да трпи притиске кроз посао, неко зато што је добио бољу понуду). Исто тако ће неко већ почетком месеца добити вести о побољшању надокнаде за рад или продужити уговор. А биће и оних који ће напредовати - што ће бити скопчано са побољшањем финансија, али и са знатно више обавеза него до сада.
Здравље
Осетљив респираторни систем, а могуће су и тешкоће са притиском и циркулацијом, поготово код старијих припадника знака.

Близанци

Љубав
Партнер и ви ћете функционисати на потпуно другачије начине током фебруара, због чега повремено хоће долазити до размимоилажења, неразумевања, па чак и расправа. Ви, једноставно осећате потребу за више дешавања, покрета, акције, не желите да вас партнер спутава својом спорошћу, неактивношћу. С друге стране, вољена особа ће вам за више ситуација рећи да се понашате неозбиљно, неодговорно или сувише лежерно. Током последње декаде месеца улазите у нешто мирнију фазу када ћете се ипак боље разумети и лакше функционисати. Слободни Близанци - наглашеност ваздушног знака Водолије кроз који ће пролазити Сунце, Меркур, Марс и Венера током фебруара, донеће вам велики доток енергије, друштвеност, изласке, путовања, контакте преко друштвених мрежа. Флерт, забава, авантура....чак и понека права љубав.
Посао
Током јануара сте можда имали стабилну, али неинспиративну и статичну ситуацију по питању посла. Фебруар већ није такав. Дефинитивно вас покреће, али вам зато са друге стране доноси доста тензије, немира и изазовних ситуација кроз пословни сегмент. Ваша финансијска ситуација се хоће поправити у другом делу месеца, а тада су наглашенија и пословна путовања, контакти са новим сарадницима, као и могућност да реализујете неке од идеја које имате. Могућност значајнијих сарадњи са иностранством и страним фирмама.
Здравље
Доста нервозе, прехладе и проблеми са спавањем. Старији припадници знака могу имати тегоба са крвним судовима, венама, зглобовима.

Рак

Љубав
Прва декада фебруара доноси доста редовно стање у вашим емотивним релацијама. Мањих осцилација има, буде по који нервозни моменат или дешавање, али суштински, све је некако ипак на свом месту. Од младог Месеца у знаку Водолије, које представља ваше поље криза, промена - тај мир ће ипак некако отићи у други план. Партнер и ви ћете имати различите фазе или оне у којима се све одвија сувише брзо, а вас двоје заједничким снагама покушавате да све уклопите и постигнете, или оне у којима вас обостране појачане обавезе одвлаче на различите стране и тешко вам је да пронађете квалитетно време за вас двоје. Слободни Ракови - можемо да причамо о добром проводу и забави, можемо да причамо о друштвености и активностима, можемо да причамо и о авантури, флерту. О стабилним љубавним почецима - па, тешко.
Посао
Пословни сектор ће захтевати вашу пуну пажњу током целог фебруара. До краја прве декаде месеца имаћете неке занимљиве пословне предлоге, па чак можда и конкретан договор или добијање пројекта који је финансијски исплатив. Но, остатак фебруара ће ипак донети доста компликација по питању обавеза, комуникације са сарадницима, папирологије. Ствари ће се дешавати брзо, промене на дневној бази ће бити актуелне. Могућа су пословна путовања и бенефити онима који сарађују са иностранством.
Здравље
Не идите преко својих снага и не исцрпљујте организам. Потребне су вам боље навике по питању исхране, спавања, релаксације, али и више физичке активности.

Лав

Љубав
Ваш партнерски сектор ће бити јако активиран током целог фебруара транзитом Сунца, Меркура, Марса и Венере, а ту крајем прве декаде имамо и млад Месец. Што би се рекло - за Лавове је кренуло истинско време промена у партнерским односима. Ког ће типа бити промене, зависиће од сваког односа понаособ, а оно што генерално можемо рећи јесте да је ово месец када би требало да радите на комуникацији, да се трудите да у вашем односу буде више живости, активности, дешавања. Што више заједничких акција једнако је више радости. Нека љубомора, условљавања, егоизам и притисци буду што даље од вас. Слободни Лавови - више него изражен друштвени живот ћете имати током фебруара. Биће ту оних који вам нуде само забаву, добар провод и авантуру, биће и оних који би по сваку цену да вас освоје. Ви бирајте шта вам срцу мило.

Посао
Цео месец је доста изазован по питањима посла. С тим што ће се током прве декаде све углавном вртети око обавеза које ће вам одузимати доста времена а истовремено неће баш бити посебно инспиративне по вас. Већ од уласка у другу декаду фебруара па до краја месеца, имаћемо један интензиван пословни ролеркостер. Биће ту неких изузетно добрих ситуација - нов посао, уговор, сарадње, пословни пројекти, али биће и оних у којима ће вас сарадници притискати, условљавати (неки од вас чак могу направити и пресек по питању посла). Последња декада фебруара доноси проблематичне односе са надређенима.
Здравље
Слабији имунитет током овог месеца. Такође, старији припадници знака могу имати израженије проблеме са притиском, циркулацијом, крвним судовима. Нешто је наглашенији стрес и осетљивост на промене времена.

Девица

Љубав
Прва декада фебруара је стабилна и мирна у емотивним релацијама. Шта више, неки од вас могу у овом периоду ковати и планове за будућност, али остварити и интензивнију блискост и поверење у односу. Од краја прве декаде фебруара улазите у фазу када много више времена морате посветити другим секторима - пословном, породичном, и када ће за партнера и вас бити мање времена (а и живаца) него до тада. Ви ћете бити доста нервозни и нестрпљиви и можете сматрати да вољена особа не прати ваш темпо или да не реагује на начин на који ви очекујете, па су итекако могуће повремене варнице и тензија. Не притискајте партнера и не намећите му оно што ви желите. Двоје вас је у вези. Слободне Девице - период је добар за друштвеност, дружења, искорак из устаљене свакодневице, флерт, авантуру па чак и тајну причу.
Посао
Пред Девицама је велики број обавеза и пословних активности, један динамичан и прилично комплексан месец у којем је потребно да покажу и одговорност и посвећеност послу, али и креативност и добра идејна решења. Код неких од вас могућа је реорганизација или већа тумбања у организацији посла. Промене вам неће пријати, али ћете умети да им се прилагодите и усвојите нове начине функционисања. Пословна свакодневица, као и однос са колегама и сарадницима умеће прилично често да носи изазове.
Здравље
Коригујте своје навике да бисте се осећали боље. Потребне су вам правилне навике и по питању исхране, одмора, физичке активности. Могућ је појачан ниво стреса, старијима тегобе са притиском.

Вага

Љубав
Докле год је ваша владарка Венера у транзиту кроз знак Јарца, током прве половине фебруара, ви лично ћете имати осећај успорености и притајеног незадовољства који не мора стриктно да се везује за однос са партнером, већ може "качити" и породични, чак и пословни сектор. Прелазак Венере у Водолију, знак који вам је сродан по енергији и квалитету, указује на боље расположење и више прилика за опуштеност и радост. Генерално гледано - потребно је да комуникација са вољеном особом буде што квалитетнија, јер је ово ставка која ће вас дизати, али истовремено и ставка на којој се можете саплитати. Слободне Ваге - од младог Месеца у знаку Водолије који представља ваше поље забаве, уживања и љубави - ви улазите у фазу са многобројним приликама за дружење, флерт, љубависање. Уживајте, али водите рачуна коме поклањате срце.
Посао
Добар, али напоран пословни месец, поготово ће се сам почетак, као и последња декада фебруара показати као доста захтевни, са потребом да ваша одговорност буде појачана на максимум. Оно што је на вашој страни је добра комуникативност, као и способност да креативно решавате "у ходу" сваку потенцијалну проблематику која се појави. Могућа су додатна пословна ангажовања преко којих хоћете зарадити, што ће вам итекако значити, јер су у фебруару издаци и трошкови прилично појачани.
Здравље
Тешко мењате неке навике, а свесни сте да је то неопходно. Старији припадници знака - хроничне тегобе вас могу мучити, поготово током треће декаде фебруара.

Шкорпија

Љубав
Већим делом фебруара ћете морати доста пажње да посветите породичном сектору и дому - неке од вас очекују прославе, мања реновирања и мајстори, неко ће пожелети да отпочне заједнички живот са партнером, неко ће више пажње морати да посвети родитељима или млађим члановима породице, а неко ће једноставно желети да се ушушка у своје мало "гнездо" са вољеном особом. Наравно, биће и оних којима ће породични сектор (али и партнер) кидуцкати живце, па ће дом повремено бити место тензија и расправа. Пошто сте партнер и ви ипак приказани као доста стабилни као пар, не сумњам да ћете ове, нешто лошије ставке решити, а у оним лепим итекако уживати. Слободне Шкорпије - прва декада фебруара је прилично повољна за нове љубави, док остатак месеца може донети повратак у прошлост и зов старих љубави.

Посао

Прва половина месеца је изузетно активна и динамична, али и доста финансијски повољна по вас. У остатку месеца јако добро ће проћи оне Шкорпије које имају приватни посао или које се баве креативним и идејним радом, као и у ИТ сектору. Остали - време је да направите неке промене да бисте функционисали на прави начин и испоштовали све обавезе. Размислите шта је оно што можете кориговати у свом начину пословања или у односу са сарадницима. Потребно је да се боље организујете и будете одговорнији него до сада.
Здравље
Присуство повећане количине стреса може утицати на имунитет и стање здравља. Не идите преко својих граница, пронађите време за одмор и релаксацију. Могуће су метеоропатске тегобе, притисак.

Стрелац

Љубав
Већ од краја прве недеље фебруара партнер ће почети да показује знатно више воље и да се потруди око вас и да вам посвети више пажње и времена, али и да решава ситуације и питања из претходног периода на којима сте се можда као пар више пута саплели. Прихватите све иницијативе за забавна дешавања и активности које долазе од стране драге вам особе, чак и онда када вам се чини да се друга страна понаша детињасто, неозбиљно или луцкасто. Да ово може бити месец у којем ћете више уживати заједно - може. Да ли ће нека питања која праве проблем бити завршена - неће, ту ћете се ћерати још. Слободни Стрелчеви - ваше поље комуникације, сусрета, дешавања, кратких путовања биће током овог месеца нарочито активирано. За вас је ово време флертовања, друштвености, нових познанстава, одличне комуникације и забаве.
Посао
Финансијски токови ће боље функционисати у првој половини месеца. Новца ће бити више него иначе. Но, пошто сте ви више него способни да се лепо истрошкарите током овог периода, нешто не бих рекла да ћете из фебруара изаћи са плусом на текућем рачуну. Што се пословног дела тиче - моћи ћете да се похвалите ванредно великом количином обавеза и исто тако ванредним стресом око завршавања истих. Биће вам потребна неупоредиво боља организација да бисте постигли све оно на шта сте се обавезали.
Здравље
На жалост, осетљивост по питању здравља ће постојати и током фебруара. Код млађих - респираторне тегобе и стрес. Код старијих - проблеми са циркулацијом, притиском, хроничним тегобама.

Јарац

Љубав
Докле год је Венера у вашем знаку (до половине фебруара), стање у емотивним релацијама (чак и ако дође до повремених тензија и нервозе) ће ипак бити више него стабилно, јер ће емоције увек узимати примат. Од половине месеца те нервозе ће бити више јер ћете и партнер и ви бити интензивнији, немирнији а вероватно је и да ћете проводити мање времена заједно јер ће код обоје бити сто и једна обавеза из других животних сектора којима се морате посветити. Последња декада месеца може донети већу расправу у чијој ће основи бити неразумевање, међусобно пребацивање или чак неки вид сумњичавости. Слободни Јарчеви - и за вас важи - до половине месеца имате добре предиспозиције за љубавну стабилност и нове почетке који би били квалитетни. Други део фебруара је више за забаву,провод, флерт или авантуру.
Посао
Финансијски сектор ће бити у фокусу малтене током целог месеца. Неки од вас могу зарадити и кроз додатне пословне ангажмане, али суштински - ово ће поље бити нестабилно и по питању прилива и по питању одлива новца. Могу се догодити кашњења исплата, нека улагања се могу показати као непрофитабилна. Не ризикујте превише и не будите превише опуштени са трошковима. Пословно - постоји повећана нервоза јер се оно што сте планирали одвија споро, а промене се догађају на дневној бази. Лоша организација.
Здравље
Промените нешто у начину исхране, а добро би вам дошло и више опуштања, одмора или благе физичке активности. Старији припадници знака – хроничне тегобе.

Водолија

Љубав
Стелијум планета у вашем знаку (Сунце и Плутон су већ ту), а до половине фебруара ће им се придружити и Меркур, Марс и Венера. Ово свакако указује на то да је ваш утицај у партнерским односима изузетно јак, а самим тим је исто толико велика и ваша одговорност. Јер, уколико имате намеру да "водите", морате знати како, јел да? Ако желите да послушате савет - онда нека фебруар буде време добрих промена код вас, боље комуникације са вољеном особом, време са више ваше иницијативе, али оне праве, подстицајне, радосне, страсне и љубавне. Немојте се претварати у супертешког егоисту који хоће да друга страна игра како ви свирате. Слободне Водолије - знатно више активности, друштвености, занимљива познанства, окруженост људима који вас подстичу, буде оно најбоље у вама. Флертовање, страсти, склоност ка експериментисању и авантурама, али исто тако  и јаке шансе да се појави "онај неко/она нека".

Посао
Време је да се ствари мењају. Сунце ће вам донети потребу да заблистате и амбицију, Плутон - жељу са дубоким и суштинским променама, Меркур - способност да ваше речи допру до других, убедљивост, Марс - иницијативу, акцију и вољу. И Венера - шарм, пријатељски приступ и зрнце среће. Па зар треба нешто више од тога? Покрените се и крените пут циљева, планова, нових идеја. Преузмите иницијативу. Ово је добар период за вас - не само да искористите прилике које вам се пружају, већ да створите нове, оне по вашој мери.
Здравље
Немојте да "сагорите", одмарајте, релаксирајте се и немојте занемаривати физичке активности током фебруара. Могуће су вирозе, прехладе, а код старијих - осцилације притиска, метеоропатске тегобе.

Рибе

Љубав
Нема једноставности и лаког функционисања у емотивним релацијама током фебруара. Обоје ћете доста морати да се потрудите да бисте се боље уклопили, разумели и провели више квалитетног времена заједно. Партнер вам може мало ићи на живце својим понашањем (а и ви ћете њега нервирати), што може доводити до повремених варница између вас двоје. Нећете се баш увек најбоље разумети, а обоје можете имати и неких својих недоумица, па чак и сумњи, поготово ако и ви и друга страна будете презатрпани обавезама и у немогућности да се више посветите једно другом. Пун Месец је у партнерском пољу током треће декаде фебруара - немојте да неке расправе и размимоилажења ескалирају. Слободне Рибе - дружите се, уживајте и будите активни ако желите авантуру или тајну љубав - то вам је само на менију.
Посао
Првих десетак дана фебруара је релативно мирно, без великих осцилација и искорака у пословном сегменту. Већ након тога улазите у фазу брзих дешавања и још бржих промена. Ваши су планови на дневној бази можда добри, али је мало вероватно да ћете их лако остварити. Јер, обавезе ће се само ређати једна за другом, а за сваку ћете "јурити време". Толика количина посла може вас затећи неспремне и имаћете проблем да се организујете. Одржавајте квалитетну комуникацију са сарадницима и шефовима.
Здравље
Више водите рачуна о имунитету – појачана количина стреса може утицати негативно на ваше здравље. Старије Рибе могу имати проблем са циркулацијом.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com

image
VV inauguration
banner