Магазин

Због интервјуа са Владимиром Путином друштвена мрежа Икс доспела на прво место по броју преузимања

Тек нешто више од 24 сата након објављивања најаве интервјуа са Владимиром Путином, твит америчког новинара Такера Карлсона погледало је преко 90 милиона људи. Због објаве снимљене испред Кремља, о којој бруји цео свет, велики број људи одмах је похрлио да инсталира апликацију Икс, због чега је она преко ноћи доспела на прво место по броју преузимања.
Због интервјуа са Владимиром Путином друштвена мрежа Икс доспела на прво место по броју преузимања© Wikimedia Commons / Sawyer Merritt, X, Canva / pixelshot

Посета америчког новинара Такера Карлсона руској престоници од прекјуче је главна тема свих светских медија, а пометња коју је изазвала најава интервјуа са председником Руске Федерације, Владимиром Путином, утицала је и на интересовање за друштвену мрежу Икс. Управо тамо је најава историјског интервјуа и објављена, а преко ноћи је погледало више од 60 милиона корисника.

Икс доспео на прво место по броју преузимања са ЕпСтора

Интересовање за интервју Такера са Владимиром Путином покренуло је и лавину преузимања апликације са ЕпСтора у Сједињеним Америчким Државама, због чега је она доспела на прво место у категорији бесплатних апликација, преноси сајт Техкранч. О успеху своје друштвене мреже јуче се похвалио и Илон Маск.

Према статистичким подацима једне платформе, Икс је у уторак имао 117.000 нових преузимања апликације, док је дан раније, у понедељак, та бројка била око 93.000. Због све већег интересовања корисника и медија, аналитичари очекују још значајнији скок метрика у наредним данима.

Интервју је снимљен, свет у ишчекивању његовог објављивања

Током јучерашњег дана готово сви светски медији, укључујући Ројтерс, Асошиејтед Прес, Њујорк Тајмс и многе друге, објавили су вест да је интервју већ снимљен. Информације је потврдио и Кремљ, уз објашњење да се Такерова позиција разликује од позиције других новинара.

"Она није ни проруска, ни проукрајинска. Више је проамеричка. Али се, ако ништа друго, у потпуности разликује од позиције традиционалних англо-саксонских медија", наводи се у саопштењу Кремља.

Међутим, најзапаженија је била објава Волстрит Џорнала који је најавио да ће он светлост дана угледати већ у четвртак. Званична потврда о томе када ће интервју изаћи у јавност до овог јутра није било - ни од стране Такера Карлсона, ни од стране Кремља, али без обзира на то све очи су упрте у Карлсона. 

image
VV inauguration
banner