Магазин

Тајкун заљубљен у Рускињу: Руперт Мердок (92) се жени шести пут

Да љубав не зна да године, говори чињеница да се деведесетдвогодишњи тајкун Руперт Мардок верио са својом девојком Еленом Жуковом.
Тајкун заљубљен у Рускињу: Руперт Мердок (92) се жени шести путGetty © Victoria Jones - PA Images / Contributor

Након пар месеци забављања са руском молекуларном биологичарком Еленом Жуковом (67), Руперт Мардок изгледа да је решио да се опет жени. Наиме, ово ће бити његова шеста веридба, а уколико пар дође до олтара биће му пети брак. Очекује се да ће церемонија бити у његовом винограду Морага у Калифорнији ове године - свадба је заказана за јун, а позивнице су већ послате, извештава Њујорк Тајмс.

Убрзо после отказивање веридбе са Ен Лесли Смит, Мурдок је почео да се виђа са Жуковом коју је наводно упознао на журци, а коју је организовала једна од његових бивших жена, предузетница Венди Денг.

Ко је Елена Жукова

Елена је молекуларни биолог и специјалиста за дијабетес. Живела је у Америци више од три деценије након што је са ћерком напустила Русију 1991. године. Пре пензионисања радила је у јединици за медицинска истраживања на Универзитету у Лос Анђелесу, пише Дејли Мејл. Била је удата за руског нафтног милијардера Александра Жукова, док је њихова ћерка Даша, била супруга Романа Абрамовича.

Четири брака до сад

Рупертове бивше жене су биле аустралијска стјуардеса Патрисија Букер, новинарка Ана Ман, поменута предузетница Денг и манекенка и глумица Џери Хол, са којом се развео пре две године.

Овај тајкун своју каријеру је започео педесетих година прошлог века у Аустралији. Затим је у Великој Британији купио Врлд оф д Њуз и Сан, па онда Њујорк пост и Волстрит џорнал у Америци. Успех је доживео средином деведесетих када је основао Фокс њуз, који је постао једна од најгледанијих телевизија у Америци, пише Би-би-Си. У септембру је објавио да се повлачи са водеће позиције у својој медијској империји и палицу је предао свом сину. Медији извештавају да је мало вероватно да ће Мардоков брак са Жуковом утицати на будућност његових послова, које у поверењу држе његово четворо најстарије деце.

image