Магазин

Редован секс чини да изгледамо и до 7 година млађе, тврде експерти

Осим што утиче на расположење и самопоуздање, редова секс се одражава и на наш физички изглед. Захваљујући њему наш организам спорије стари и чини да изгледамо и до 7 година млађе.
Редован секс чини да изгледамо и до 7 година млађе, тврде експерти© Canva / Jacob Lund

Скупе креме, ботокс и инвазивни хируршки захвати можда јесу пречица до младоликог изгледа, али стручњаци тврде да постоји много бољи начин за одржавање једрине организима. Тајна је у редовним сексуалним односима, тврди доктор Дејвид Викс, британски консултант клиничке психологије.

"Квалитет сексуалних односа код одраслих је предуслов за добро опште здравље", нагласио је Викс.

Добар и редован секс "брише" и до 7 година

Први знаци старења појављују се већ у касним двадесетим годинама, а већ са 30 већина жена и мушкараца има понеку борицу и покоју седу влас. Утеха стиже у прави час - знакове старења можемо избрисати са нашег лица као гумицом. И то ни мање ни више него регуларним сексуалним односима.

Уколико се питате како је то могуће, доктор Викс има врло једноставан одговор на то питање: током интимних односа наше тело, поред хормона љубави и среће ослобађа и хормон раста, који чини кожу еластичнијом, а самим тим и мање подложном процесима старења. Дакле, две муве једним ударцем - и задовољство, и анти-ејџ.

Овакви закључци поткрепљени су и многобројним научним истраживањима. Једно од њих показало је да су испитаници који су имали сексуалне односе 3 пута дневно изгледали и до 7 година млађе у односну на оне који су са својим партнерима били интимни само 2 пута седмично. 

Секс продужава и животни век

Осим што нас визуелно подмлађује, редован и квалитетан секс доказано продужава и животни век. Он ублажава болове, смањује степен стреса и ојачава имуни систем, чинећи организам отпорнијим на све што године доносе. Ефекат се посебно уочава када су у питању односи са сталним партнером или партнерком.

Осим тога, истраживања су показала да они који у кревету више експериментишу  имају значајно стабилније ментално здравље од оних који не експериментишу, преноси Хафингтон Пост.

image