Магазин

НАСА истражује мистериозни објекат из свемира који је пао на кућу у Флориди

Догађа се да ствари из свемира заврше у домовима - о томе сведочи недавни случај из Флориде, где је збуњени мештатин био затечен "долетањем" предмета који му је пробио кров и скоро повредио дете.
НАСА истражује мистериозни објекат из свемира који је пао на кућу у Флориди© Aperture Vintage/unsplash

НАСА је саопштила да анализира објекат који се с неба срушио у кућу човека на Флориди и за који се сматра да би могао да буде део отпада са Међународне свемирске станице.

Наиме, Алехандро Отеро из Флориде, објавио је на мрежи Икс да је предмет “пробио кров и прошао кроз 2 спрата" његове куће, готово погодивши његовог сина, поподне 8. марта.

Он верује да је то био комад теретне палете са старим батеријама који су контролни тимови из НАСЕ пустили са орбиталне испоставе 2021. године. Отеро је такође објавио снимак са своје кућне камере у којој је рекао да се звук који се обрушава кроз његов кров могао чути у 14:34.

"Време је врло близу процењеног уласка у атмосферу. Мислим да си у праву, а чини се да је део ЕП-9 палете батерија", одговорио му је на Иксу астрофизичар Џонатан Макдауел.

"НАСА је узела предмет и анализираће објекат у свемирском центру Кенеди на Флориди што је пре могуће, како би се утврдило његово порекло. Више информација ће бити саопштено када се анализа заврши", саопштили су из НАСЕ, пише Сајансалерт.

Иначе, ово није први случај да свемирски отпад заврши на Земљи. Део Спејс Екс Драгон капсуле је завршено на фарми оваца у Аустралији 2022. године.

image
VV inauguration
banner