Магазин

Италијански ресторан нуди бесплатно вино гостима, услов - без телефона за вечером

Флаша вина "иде" на рачун ресторана, али само уколико се одрекнете мобилног телефона током јела, поручују из једног угоститељског објекта у Верони. Циљ овог потеза јесте да се гости подстакну да разговарају уз оброк, а не да гледају у телефоне.
Италијански ресторан нуди бесплатно вино гостима, услов - без телефона за вечером© Jep Gambardella/pexels

Телефони су постали део нас до те мере да трећину дана проводимо са њима. Ови уређају нам пружају одређене могућности - виртуелно смо повезани скоро са свима, брзо смо информисани, али нас одвајају од реалности. Често скролујемо или се дописујемо у превозу, музејима, слављима и пропуштамо да уживамо у реалности.

Ово је вероватно имао на уму Анђело Леле, власник ресторана "Ал Кондомини" у Верони. Наиме, он  гостима нуди бесплатно флашу вина у замену да одложе своје телефоне и ћаскају:

"Желели смо да отворимо ресторан који је другачији од осталих. Купци могу да изаберу да се одрекну технологије док заједно уживају у забавном тренутку, а за то ће добити флашу вина. Технологија постаје проблем - нема потребе да сваких пет секунди гледате у свој телефон, али за многе је то као дрога. На овај начин, имају прилику да га оставе по страни и попију добро вино", каже Анђело, а пише Гардијан. 

Муштеријама се предлаже да оставе свој телефон, који би био смештен у кутију, под кључем, на улазу. Потом се показује кључ конобару, који им служи флашу вина. Такође, гости могу да напишу и рецензију свог оброка и оставе у кутији. Онима који напишу најупечатљивију рецензију биће понуђен оброк приликом следеће посете.

"Одговор на овај предлог је веома добар - 90 посто купаца одлучило је да оставе по страни своје телефоне у замену за вино. Заиста је лепа ствар видети људе како то прихватају – они разговарају једни са другима уместо да гледају фотографије или одговарају на поруке на свом телефону", каже власник ресторана. 

image