Магазин

Теја Дора испраћена на Евросонг у Малме

Испраћај Теје Доре, представнице Србије на 68. Евросонгу у Малмеу (7. до 11. маја) уприличен је данас у холу РТС у Београду, а она је том приликом истакла да јој је велика част и задовољство што ће представљати Србију.
Теја Дора испраћена на Евросонг у Малме© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Теја Дора ће нумеру "Рамонда" извести под редним бројем два, у првом полуфиналу, 7. маја. Нашој представници је заставу Шведске уручила амбасадорка ове земље у Србији Аника Бен Давид.

"Ми смо учинили све да то буде савршено", рекла је Теја Дора, на чијем реверу је био цвет о ком пева.

Српска представница је признала да су јој предевровизијски наступи били напорни, али је додала да је, ипак, уживала у томе.

"Евровизијски фанови су супер. Било је много загрљаја. Људи су искрени, срећни су због нас такмичара", изнела је утиске Теја Дора. Она је додала да је Евросонг "прелепа манифестација која кроз музику уједињује људе".

Теја Дора је задовољна што наступа као друга у првом полуфиналу.

"Хтела сам да будем при почетку, али не и да отворим. Број два је феноменалан. Драже ми је да се то деси тада па да после можемо да уживамо у остатку програма", додала је она.

Теји Дори је српску заставу уручио прошлогодишњи представник наше земље на Евросонгу, Лук Блек који јој је, како је истакла, дао доста корисних савета.
"Драго ми је било да пренесем своја искуства неком ко је доста сличан мени по сензибилитету", рекао је Лук Блек.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС Сандра Перовић нагласила је да победници нашег фестивала "Песма за Евровизију" постају "релевантни, како на регионалној, тако и на међународној сцени".

"Српску рамонду због своје моћи рехидратације називају 'цвет феникс", подсетила је Перовић.

Амбасадорка Бен Давид је изразила задовољство што је упознала Теју Дору.

"Желим јој успех пред 160 милиона гледалаца широм света. Моја земља је седми пут домаћин Евросонга", подсетила је амбасадорка. Бен Давид је обећала да ће Шведска "и сада ићи корак даље, и да ће финале бити још иновативније".

"Биће то прави спектакл, јер се навршава 50 година од победе групе АББА са песмом 'Waterloo' у Брајтону", апострофирала је амбасадорка.

На крају церемоније, Теја Дора је извела песму "Рамонда" којом ће представљати Србију на Евросонгу у Малмеу. Манифестацију у холу РТС су водили Драгана Косјерина и Стефан Поповић.

image
VV inauguration
banner