Магазин

Авион Боинг 767 слетео на труп (ВИДЕО)

Застрашујући моменат догодио се на аеродрому у Истанбулу - Боинг 767 слетео је на писту без предњег точка, а варнице су севале са свих страна. Разлог ове незгоде још није утврђен, али на срећу није било повређених.
Авион Боинг 767 слетео на труп (ВИДЕО)© Принт скрин/Јутјуб

Теретни авион америчке авиокомпаније Федекс слетео је на аеродрому у Истанбулу без спуштеног предњег точка због непознатог квара, саопштило је турско министарство за саобраћај.

Авион Боинг 767 компаније "Федекс ерлајнс" јавио је контролном торњу да из Париза у Истанбул стиже са кваром на стајном трапу, јавила је турска агенција Анадолија.

Пилот је затражио дозволу за ризично слетање на труп авиона, што је успешно изведено уз интервенцију Аеродромске спасилачке и ватрогасне службе. Министарство је саопштило да није било повређених у инциденту.

На видео снимку који кружи друштвеним мрежама, види се како лете варнице и појављује се дим док је предњи део авиона "струже" писту пре него што је поливен пеном за гашење пожара.

Писта на коју је слетео авион је привремено затворена, али се саобраћај на другим пистама овог аеродрома одвија без ометања.

image