Магазин

Највећи модни моменти 2022. године

Голуб торбица је проглашена за најчуднији, али и најшармантнији моменат у свету моде ове године. Многи брендови су доспели на ову листу захваљујући ширењу трендова преко друштвених мрежа. Модна платформа ''Лист (Lyst)'' је објавила анализу најпопуларнијих одевних комада, ревија или предмета који су обележили 2022. годину
Највећи модни моменти 2022. годинеGetty © Instagram/Jenny Walton, Getty/Pascal Le Segretain

Ова година је била пуна догађаја и виралних момената за модни свет. Враћањем 2000-тих кроз различите трендове, људи су пожелели више игре и забаве у одевању и то се управо одражава преко ових анализа. Голуб торбица је највећи доказ потребе за хумором, јер тренутно је на ''ЈВ Андерсон'' сајту распродата, а листе чекања за куповину су огромне.

Поред Андерсоновог голуба, неки од најпопуларнијих аксесоара су Миу Миу балетанке и мини сукња, која је  била хит на интернету. Претраге производа овог бренда су веће за 34 процената од прошле године. Миу Миу је достигао велику популарност у протеклих неколико месеци и проглашен је за бренд године.

Супермодел Бела Хадид је добила прво место за најбоље ''Моћно одевање (Power dressing)'' у 2022. Претраге за њеним уличним стилом су се повећале за више од хиљаду процената у односу на прошлу годину. Ово потврђује и њену титулу најстилизованије жене на свету. Такође, ''Коперни'' спреј-хаљина ове манекенке је проглашена за највећи вирални моменат у свету моде. 

''Дизел'' се налази на листи најутицајнијих брендова године. Лого бренда је проглашен за топ лого за 2022, а ''1ДР'' торбица ове модне куће је на листи најтраженијих аксесоара.

Због вести о новом ''Барби'' филму, розе боја је брзо преузела врхове трендова. ''Валентино ПП'' је доспела на листу једне од најутицајнијих колкеција, која је подигла претраге пинк одевних комада више од 100 процената.

Многе познате личности су заслужне за овакве успоне брендова, аксесоара и одевних комада, али и велики број корисника на друштвеним мрежама који "погурају" на десетине трендова током године.

image
VV inauguration
banner