Магазин

Голуб - модни аксесоар који сви желе

Торбица од скоро 900 долара у облику ове птице је хит међу великим звездама и на друштвеним мрежама
Голуб - модни аксесоар који сви желе© Instagram/Jenny Walton

Голуб није птица коју асоцирамо са елеганцијом и луксузом, али ипак се појавила на модним ревијама у Милану и у крилу великих звезда. Торбица инспирисана ''летећим пацовима'' коју је креирао ''ЈВ Андерсон'' је направљена 3D штампачем и проширила се по друштвеним мрежама уз позитивне коментаре.

Иако делује шашаво, дизајнер тврди да је то управо био његов циљ.

''Мода нам помаже да побегнемо oд реалности. Такође, голубови по природи нису гламурозни, па је смешно претворити их у функционалан и често гламурозан предмет попут торбице.''

Одлучио је да прошири колекцију када је видео позитивне реакције публике, поготово након што је Сара Џесика Паркер виђена са овим аксесоаром, који многе асоцира на забавне ''Секс и град'' комаде које је њен лик, Кери, често носила.

''Голубови су шаљив симбол градског живота, нешто лако препознатљиво становницима градова широм света. Заиста су најпознате птице,'' додаје Андерсон.

Широј публици можда делује сулудо, али овакав јединствен модни предмет се савршено уклапа у жељу нових генерација за оригиналношћу. Уврнут и јединствен стил се охрабрује преко друштвених мрежа више него икада, и голуб као торбица је права мешавине стила и хумора.  

image