Србија и Балкан

Није само Дејан Пантић: Не зна се судбина још једног ухапшеног Србина

Хапшење Миљана Аџића извршила је Косовска полиција на Јарињу у поподневним часовима 9. децембра
Није само Дејан Пантић: Не зна се судбина још једног ухапшеног СрбинаNone © ATA Images

Иако се највише говори о ухапшеном полицајцу Дејану Пантићу, још један Србин са севера Косова и Метохије, Миљан Аџић ухапшен је на административном прелазу Јариње 9. децембра.

Аџића полиција тзв. Косова сумњичи да је "учествовао у нападу ватреним оружјем на службена лица", што класификују као "тешко убиство у покушају", преносе приштински медији.

Према писању приштинских медија, проширена је истрага због напада на полицију тзв. Косова на северу КиМ 13. октобра. Неколико лица која сумњиче за кривична дела напада на службено лице већ је идентификовано, а реч је о инцидентима који су се десили током полицијске и царинске акције против наводног шверца у Звечану, преноси "Газета Сињали".

Симић: Пантић и Аџић су невини

Потпредседник Српске листе Игор Симић истакао је да су ухапшени Дејан Пантић и Миљан Аџић, као и "сви остали које је Приштина ставила на списак за хапшење", невини.

Симић напомиње да се не ради о правном процесу, већ о класичном институционалном насиљу "са циљем нескривеног прогона српског народа".

"Породице Аџић и Пантић данима пролазе агонију зато што су њихови чланови криви јер су Срби", поручио је Симић и нагласио да је "хапшење Срба на основу некаквих тајних спискова Приштине срамота међународне заједнице".

Полиција тзв. Косова: Нико не може побећи правди

У саопштењу полиције тзв. Косова наводи се да је злочин за који се Аџић сумњичи почињен против њихових службеника "пре извесног времена" које није прецизирано.

"Приведено лице се сумњичи да је учествовало у нападу ватреним оружјем на службена лица, тешко убиство 'у покушају', у овом случају почињеном пре извесног времена. 'Косовска полиција' ће наставити своје обавезе и активности у реализацији полицијских циљева, укључујући хапшење и привођење правди тражених лица. И ово хапшење доказује да нико не може побећи правди и да ће се пре или касније суочити са силом закона", наводи се у саопштењу полиције тзв. Косова.

По овлашћењу надлежног тужиоца, осумњиченом је одређено задржавање.

image