Србија и Балкан

Високи Дечани: Разочаравајуће ћутање међународне заједнице о забрани за патријарха СПЦ

Дрскост Владе тзв. Косова према вођи Цркве, који је више пута позивао на миран живот Срба и Албанаца и апеловао на мир, дубоко је разочаравајућа и не доприносе изградњи поверења, наводи се у објави манастира Високи Дечани
Високи Дечани: Разочаравајуће ћутање међународне заједнице о забрани за патријарха СПЦwww.globallookpress.com © © RUSSELLGORDON.NET

Ниједан приштински нити међународни званичник није осудио забрану патријарху СПЦ да уђе на тзв. Косово, а реч је о озбиљној дискриминацији, саопштио је манастир Високи Дечани. 

"Дрскост Владе тзв. Косова према вођи Цркве који је више пута позивао на миран живот Срба и Албанаца и апеловао на мир, као и прегласно ћутање међународних представника на Косову су дубоко разочаравајући и не доприносе изградњи поверења", наводи се у објави манастира на Твитеру.

Из Високих Дечана подсећају да је, на дан када већина хришћана у свету слави Божић, патријарх Српске православне цркве и духовни отац десет милиона хришћана широм света дрско враћен са административног прелаза, забрањен му је улазак на тзв. Косово и посета историјском манастиру.

 "Нажалост, ниједан косовски нити међународни представник није осудио овакву одлуку "косовских власти" која је противна  законима и заснована на неоснованим оптужбама. Ово одражава озбиљан ниво верске дискриминације на `Косову`", истиче се у објави.

image