Русија

Медведев: Срушићемо нацистички режим у Кијеву, својих се не одричемо (ВИДЕО)

Непријатељи ће наставити да покушавају да сломе Русију, да је потчине својој вољи, али неће успети, поручио је заменик председника Савета безбедности Русије
Медведев: Срушићемо нацистички режим у Кијеву, својих се не одричемо (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев поручио је да је циљ специјалне операције у Украјини да се сруши злочиначки нацистички режим у Кијеву, као и да је уверен да ће се то остварити.

"За нашу земљу и за сваког од нас, прошла 2022. година је постала прекретница, изузетно важна и драматична. Нисмо више могли да гледамо како је режим у Кијеву подвргао народ у Донбасу геноциду, гранатирању, блокади, како је гајио мржњу према Русији у Украјини, према свему руском уопште", рекао је Медведев у свом новогодишњем обраћању објављеном на Телеграм каналу.

Он је подсетио да специјална војна операција траје скоро годину дана и да она не помаже само у одбрани права народа свог матерњег језика, традиције, културе.

"Њен циљ је да се сруши злочиначки нацистички режим у Кијеву, а овај циљ сигурно ће бити постигнут", рекао је он.

Медведев је подсетио да је слоган "Својих се не одричемо" постао мото 2022. године. Према његовим речима, Русија је отворила врата свог родног дома за браћу и сестре са нових територија и отворила им своје срце.

Руски званичник је такође приметио да у последњим сатима и минутима одлазеће године руски војници, официри, добровољци настављају херојски да бране своју отаџбину.

"Наше мисли су сада са сваким од њих, са онима који су свето верни својој дужности, чврсто следе изабрани пут, боре се против мрачних сила кијевских нациста. Дубок наклон херојима модерне, велике Русије, за њихову храброст, несебичност и непоколебљивост, за њихову спремност да се жртвују зарад отаџбине", нагласио је Медведев, истакавши да су сви суграђани заиста поносни на њих.

Према његовим речима, непријатељи ће покушати да сломе Русију 2023. године, али да неће успети.

"Ни предстојећа година неће бити лака. Непријатељи Русије ће наставити да покушавају да је сломе, да је потчине својој вољи, али неће успети. Постали смо јачи јер смо заједно, истина је иза нас, а победа је у истини. Победа, која ће свакако бити наша", нагласио је он.

Медведев је поручио да ће руске власти уложити све напоре да живот Руса, укључујући и нове територије, буде просперитетан и безбедан.

"Учинићемо све да животи милиона грађана наше земље и њених нових територија буду просперитетни и сигурни. Увек ћемо се залагати за права и слободе нашег народа, његов језик и културу, веру и наде, за заштиту садашњости и будућности наше родне земље", истакао је он.

Обраћајући се Русима, Медведев им је пожелео добро здравље, успех и све најбоље у 2023. години.

"Нека све буде добро! Срећна Нова година!", поручио је Медведев. 

image