Русија

Шојгу: Наша победа је, као и Нова година, неизбежна (ВИДЕО)

Прошла година ће заувек остати уписана у руску војну хронику, испуњена бесмртним делима, несебичном храброшћу и херојством наше војске у борби против неонацизма и тероризма, поручио је руски министар одбране
Шојгу: Наша победа је, као и Нова година, неизбежна (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу честитао је војницима предстојећу Нову годину и захвалио им на храбрости и херојству у вршењу војне дужности, преносе "РИА Новости".

"Драги другови! Пријатељи! У протеклих годину дана сви смо се суочили са озбиљним искушењима која су променила уобичајени ток времена. Данас браните не само велику историју Русије, већ и њену светлу будућност. Иза сваког од нас стоји Русија! У наредној години желим свима добро здравље, снагу, поуздане и одане другове и, наравно, ведро небо! Наша Победа је, као и Нова година, неизбежна!", поручио је Шојгу.

Шојгу је напоменуо да се у протеклој години Русија суочила са озбиљним искушењима која су променила уобичајени ток времена, а да ће 2023.  дочекати у тешкој војно-политичкој ситуацији.

Он је подсетио да спољне силе сада покушавају да прецртају славну историју и велика достигнућа Русије: руше се споменици победницима фашизма, а ратни злочинци подижу на пиједестал, као и да се све руско укида и скрнави.

У таквим околностима, нагласио је, "Нова година остаје не само добра традиција, већ добија и дубоко значење, постајући симбол наде у мирну будућност".

Према речима министра, 2022. година ће заувек остати уписана у руску војну хронику, "испуњена бесмртним делима, несебичном храброшћу и херојством руске војске у борби против неонацизма и тероризма".

Шеф Министарства одбране је изразио посебну захвалност лекарима, радницима војно-индустријског комплекса, грађевинарима и добровољцима, као и свим брижним Русима који помажу у јачању одбрамбене способности земље и успостављању мирног живота на ослобођеним територијама.