Спорт

Нова мука за Ливерпул - "просипају" бодове, а сад ће морати и без Ван Дајка

Јирген Клоп је потврдио да ће холандски штопер морати да одсуствује због повреде задње ложе
Нова мука за Ливерпул - "просипају" бодове, а сад ће морати и без Ван ДајкаGetty © Catherine Ivill / Staff

Ливерпул ове сезоне има доста проблема и изгледа да њима још није дошао крај. Након слабих резултата какве на "Енфилду" нико није очекивао, сада је стигла нова отежавајућа околност.

Лидер тима Вирџил ван Дајк доживео је повреду због које ће са терена морати да одсуствује месец дана, потврдио је менаџер тима Јирген Клоп.

Ливерпул је разочарао у поразу од Брентфорда 1:3, а нове лоше вести су да је Холанђанин повредио задњу ложу и да ће због тога морати да одсуствује у важном периоду сезоне, када "редсе" очекује велики број утакмица.

"Велико изненађење за нас. Јасно, добио је јак ударац, иако није много осећао. Извео сам га, нисам желео да ризикујем иако није било јасно о чему се ради, можда је и могао да покуша да игра. На крају је дијагноза била прилично окрутна, у питању су недеље, више од месец дана. Надам се да ће проћи брзо, али видећемо. Тренутно није на располагању и то је то. Никада није имао проблема, нити помињао ишта раније и само се десило. Тако је, како је. Био је то један спринт превише у том тренутку", рекао је Јирген Клоп о Ван Дајку.

Ливерпул је тренутно на шестом месту Премијер лиге са чак седам бодова мање од позиције која води у Лигу шампиона.

image