Спорт

Одличан жреб за Новака у Мелбурну – Кирјос и Рубљов "мине", али су избегнути Медведев и Надал

Пред поход ка јубиларној, десетој титули у Мелбурн парку, Новак Ђоковић је добио одличан жреб и има велике шансе да се нађе у завршници турнира
Одличан жреб за Новака у Мелбурну – Кирјос и Рубљов "мине", али су избегнути Медведев и НадалGetty © Graham Denholm / Stringer

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић имао је среће приликом извлачења парова на предстојећем Аустралијан опену који је на програму од 16. до 29. јануара.

Ђоковић, који је постављен за четвртог носиоца, смештен је у исту половину костура са Каспером Рудом, са којим може да се састане у пројектованом полуфиналу. То значи да је све до финала избегао двојицу највећих ривала – Данила Медведева и Рафаела Надала.

Новак наступ на омиљеном гренд слему почиње од Роберта Карбаљеса Баене, док га у другој рунди очекује победник сусрета Уга Делијена и квалификанта.

У првом делу његовог жреба налази се и Ласло Ђере са којим може да се састане у трећем колу. Међутим, да би до тога дошла, Ђере ће прво морати да елиминише квалификанта, а онда и Григора Димитрова или Аслана Карацева.

Пабло Карењо Буста је пројектовани ривал у четвртој рунди, док га у четвртиналу, према листи носилаца, чека Андреј Рубљов. Ипак, не би било изненађење да се у тој фази турнира састане са Ником Кирјосом или Холгером Рунеом, који вребају изненађење.

Аустралијанац обожава да игра пред својим навијачима, док ће Норвежанину већ на старту турнира изазивач бити наш Филип Крајиновић.

С друге стране, Рубљов почиње блокбастером са Домиником Тимом, добитником специјалне позивнице, и већ тада можемо очекивати изненађење.

Каспер Руд пројектовани је Новаков противник у полуфиналу, Норвежанину у четвртфиналу иде Фриц, а у том делу жреба су и Давидович Фокина, Беретини, Зверев… Ту се налази и Миомир Кецмановић, који у првој рунди игра са квалификантом, затим са победником дуела Џанг – Шелтон, док би у потенцијалној трећој рунди за ривала имао Фрица.

Са друге стране, срећа није погледала Рафу Надала, који иако први носилац, није и највећи фаворит на Ози опену.

Шпанац свој наступ почиње од леворуког Британца Џека Дрејпера, а потом чека победника сусрета Брендона Накашиме и Макензија Макдоналда. Уколико прескочи прве две препреке, следеће име на листи је Јошихито Нишиока, а онда и Карен Хачанов или Френсис Тијафо.

Четвртфинале у овом делу костура могло би да буде реприза прошлогодишњег финала, ако Надал и Данил Медведев потврде статус фаворита.

Руски играч је у налету, поправио је форму у односу на прошлу сезону и од њега се много очекује у Мелбурну. Наступ почиње од Маркуса Ђирона, док ће му у почетку највећи изазивачи бити Себастијан Корда, Хуберт Хуркач и Денис Шаповалов. Канађанин на старту турнира игра против нашег Душана Лајовића.

Другу половину тог дела жреба "носи" Стефанос Циципас, који би у евентуалном четвртфиналу могао да игра са Феликсом Оже-Алијасимом.

Аустралијан опен је на програму од 16. до 29. јануара, игра се за наградни фонд 57.630.000 долара, а титулу брани споменути Надал.

image