Спорт

"Ђоковић би потписао да каријеру заврши са 25 гренд слем титула"

Шпанац Алекс Кореча верује да ће Новак Ђоковић бити још мотивисанији на Аустралијан опену, турниру који је девет пута освајао
"Ђоковић би потписао да каријеру заврши са 25 гренд слем титула"Getty © Mark Brake / Stringer

Ближи се понедељак 16. јануар и почетак првог тениског гренд слема у сезони. Аустралијан опен у Мелбурну биће поприште на ком ће се најбољи тенисери света борити за вредан трофеј, а главни фаворит као и увек када учествује биће Новак Ђоковић.

Српски тенисер ће покушати да стигне до 22. гренд слема у каријери и тако се изједначи са рекордером Рафаелом Надалом. Изузетно високо мишљење о Ђоковићу има и Шпанац Алекс Кореча, некадашњи тенисер који сматра да би Новак каријеру могао да оконча са 25 гренд слем трофеја.

"Тренутно има 21 слем. Ако бисте га питали да затвори очи и каже да ли би прихватио да на крају каријере има 25 слемова, мислим да би то било велико достигнуће. Да има 30, то би било превише, али мислим да је у позицији да дода још који слем", рекао је Кореча, који је данас стручни консултант телевизије "Јуроспорт".

Шпанац додаје да Ђоковић на терену и даље делује веома сигурно.

"Не показује било какву слабост у игри, али млади полако пристижу. Сваки пут ће му бити све теже и теже, и сваки пут кад дође на турнир знаће да их није остало још много. Упркос томе што је у сјајној форми", додао је Алекс.

Једна од главних тема у Мелбурну биће и како ће публика дочекати Ђоковића након прошлогодишњег скандала када је депортован.

"Повратак у Аустралију је огромна ствар за њега, да види како ће се осећати и како ће људи реаговати на његов долазак. Зато је тај тријумф у Аделејду био важан за њега. Ако осетите сву ту љубав са трибина и изађете на терену као победник, то вам даје додатни осећај да сте спремни да победите поново. Било је врло паметно са његове стране да дође и осети све те емоције, освајање турнира је огромна ствар. Не мислим да ће бити мотивисанији због тога што се десило прошле године, када није могао да игра. Мотивисан је јер жели да настави да побеђује и што жели да испише историју. То што није играо прошле године, неће додати ништа. Жели да побеђује и концентрисан је само на то", закључио је Кореча.

image