Свет

Кимова сестра: Са Русијом у истом рову, која ће спалити западно оружје до темеља

Без Америке, свет ће бити светлији, безбеднији и мирнији, поручила је Ким Јо Џонг
Кимова сестра: Са Русијом у истом рову, која ће спалити западно оружје до темеља© Tanjug/Jorge Silva/Pool Photo via AP

Сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна и заменица шефа Централног комитета Радничке партије Кореје Ким Јо Џонг изјавила је да ће Руска Федерација "спалити до темеља" оружје којим се хвале САД и западне земље, преносе "РИА Новости".

"Не сумњам да ће свака војна опрема којом се хвале САД и Запад бити спаљена до темеља пред непобедивим борбеним духом и моћи херојске руске војске и народа", рекла је она.

Јо Џонг је додала да САД и западне земље које у Украјину шаљу оружје за "астрономске суме" немају право да говоре нешто о праву на самоодбрану суверених држава, пошто су саме потпуно игнорисале претњу безбедности Руској Федерацији и подривање мира и безбедности на планети.

"Бојно поље у Украјини није далеко од пустиње Блиског истока коју су пре 20 година слободно орали амерички тенкови, па чак и користећи војни потенцијал својих главних савезника. САД и њихове коалиционе снаге неће моћи да сломе херојски дух народа и војске Русије", поручила је.

Северна Кореја ће увек бити "у истом рову са Русијом"

Сестра Ким Џонг Уна навела је да Северна Кореја у потпуности подржава Русију у ситуацији у Украјини.

"Увек ћемо бити у истом рову заједно са војском и народом Русије, који је устао да се бори да заштити достојанство, част, суверенитет и безбедност земље", нагласила је.

Она је назвала "САД главним кривцем за сукоб у Украјини, напомињући да акције Вашингтона представљају претњу по стратешку безбедност Русије".

"САД, пумпајући Украјину великим бројем наоружања, стимулишу нестабилну ситуацију у свету и доприносе ескалацији рата, а недавно су још јасније истакле своју антируску позицију званичном објавом испоруке Украјини својих главних тенкова. Све ово оштро осуђујем", додала је.

Како је навела Јо Џонг, САД воде "прокси рат са циљем да униште Русију у покушају да остваре хегемонију у свету".

Без САД, закључила је Јо Џонг, свет ће бити светлији, безбеднији и мирнији.

image