Спорт

Легенда Ајакса прозвао капитена Србије: Избаците Тадића из тима

Весли Снајдер сматра да је лидер "копљаника" тај у коме лежи велики део проблема услед слабе форме екипе
Легенда Ајакса прозвао капитена Србије: Избаците Тадића из тимаGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Фудбалери Ајакса налазе се у катастрофалној форми ове сезоне и после серије лоших резултата, налазе се на тек петом месту холандског шампионата.

Усред такве ситуације, отказ је добио тренер Алфред Шројдер, али многи у Холандији покушавају да проникну у разлоге посрнућа амстердамског гиганта. А има и бивших играча Ајакса који верују да велику кривицу сноси капитен Душан Тадић.

Некадашњи фудбалер Ајакса Весли Снајдер био је гост у једној емисији на холандској телевизији, где је говорио о кризи "копљаника", који су у серији од седам утакмица без победе - један пораз и шест ремија.

"Шта бих променио у тиму? Избацио бих Тадића. Купио бих Калвину Басију карту за повратак у бивши клуб (Ренџерс, прим. аут). Онда бих полако почео да враћам самопоуздање екипи", рекао је Снајдер, којем ово није први пут да се окомио на капитена репрезентације Србије.

Потом је напао и двојицу мексичких фудбалера, дефанзивца Хорхеа Санчеза и везисту Едсона Алвареза.

"Нисам фан Алвареза. Прошле недеље сам нешто рекао и о Санчезу и мејл ми је био пун порука Мексиканаца, нису били срећни. Не знам да ли се мечеви Ајакса преносе тамо, али ако има пренос, онда и они могу да гледају мечеве. Ни један ни други немају појма", закључио је Весли Снајдер.

image
VV inauguration
banner