Србија и Балкан

Дачић: Милановић је у праву, Косово је отето

Министар спољних послова је рекао да не улази у то да ли председник Хрватске Зоран Милановић има унутрашње политичке разлоге, али је то став шефа државе чланице Европске уније и НАТО, који он поздравља
Дачић: Милановић је у праву, Косово је отето© FOTO TANJUG/ FOTO HINA

Председник Србије Александар Вучић на заједничкој конференцији са чешким председником Милошем Земаном прокоментарисао је да ће пажљиво погледати изјаву председника Хрватске Зорана Милановић да је Косово и Метохија отето од Србије на силу и незаконито, док је министар спољних послова Ивица Дачић изјавио да је истина то што је рекао Милановић.

Министар Дачић је додао је да не улази у то да ли Милановић има унутрашње политичке разлоге да овако говори о Србији и о Косову и Метохији, али да је то став шефа државе чланице Европске уније и НАТО, који он поздравља.

"Поздрављам га као принципијелни став у правцу поштовања међународног права, које гарантује неповредивост суверенитета и територијалног интегритета сваке државе", рекао је Дачић.

Хрватски председник Зоран Милановић рекао је раније у Петрињи да је Косово отето од Србије.

"То смо урадили ми и међународна заједница", навео је Милановић у разговору са новинарима говорећи о рату у Украјини и сличностима између Крима и Косова и Метохије.

image